Зеленський не розуміє, навіщо в Україні багато правоохоронних органів / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський не розуміє, навіщо в Україні багато правоохоронних органів, та виступає за їх перезавантаження, щоб вони демонстрували результат.

Про це йдеться у фільмі «Рік Президента Зеленського», який транслювався провідними українськими телеканалами.

Читайте такожЗеленський: ми підготували судову реформу

Відео дня

«Весна прийде – саджати будемо. Тут треба розібратися нашим громадянам, чого вони хочуть, тому що частина громадян каже: «Де посадки?». І я дійсно цього дуже хочу, і це обов’язково буде, але, коли я починаю комусь із наших правоохоронців дзвонити і запитувати про результат, інша частина починає говорити: «Ти президент – це не ваші повноваження, ви не можете до себе кликати правоохоронців». Я кажу: «Ок, правоохоронці, немає телефонного права, будь-ласка, працюйте і робіть свою роботу». Друга частина громадян потім каже: «Як вони роблять свою роботу, коли немає результату, немає посадок». Чого вони хочуть більше: посадок чи впливу президента?», - заявив він.

Зеленський запевнив, що впливу президента на те, кого треба «посадити», а кого «не треба чіпати», немає.

«Але щотижня викликати і запитувати про результат – я впевнений, що такий вплив повинен бути, я впевнений, що саме такий контроль від президента хочуть бачити люди», - заявив він.

«Навіщо нам стільки правоохоронних органів? Це було зроблено для розмиття відповідальності… Коли ми перезавантажимо усі правоохоронні органи, я впевнений, що держава дійде до того, щоб кількість цих правоохоронних відповідальностей скоротилась у нашій країні, щоб ти знав, що перед тобою сидять три людини і вони несуть повну відповідальність за криміногенну відповідальність, за те, що всі хабарники, авторитети, бандити сядуть у в’язницю», - наголосив Зеленський.