Володимир Зеленський обіцяє "жорстко стежити" за місцевою владою / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв "жорстко стежити" за новообраною місцевою владою.

Про це він заявив у своєму коментарі про місцеві вибори, які відбулися в Україні 25 жовтня, опублікованому на сторінці в Facebook.

Зеленський зазначив, що мер міста та місцева рада впливають на якість життя набагато більше, ніж президент.

Відео дня

"Порядок і чистота на вулицях, стан комунальної сфери, робота громадського транспорту, підтримка місцевих громадських проектів – усе це та багато іншого не в повноваженнях Президента. Це те, що можуть і повинні робити мери та депутати місцевих рад. (...) Зрозуміло, що я жорстко стежитиму за новообраною місцевою владою. Це вкрай важливо для країни", - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що завдяки децентралізації місцева влада отримала більше бюджетних можливостей.

Також Зеленський нагадав, за які сфери в країні відповідає президент, а за які - місцева влада.

"Президент – це стратегія, це напрямок, це візія країни, це загальні правила, а також загальнодержавний розвиток. Місцева влада – це конкретні питання "тут і зараз", це комфорт та якість життя, це вигляд наших домівок і навколишньої інфраструктури. Тому завжди правильно ставте наголос у тому, хто й за що відповідає в країні", - зазначив Зеленський.

Читайте такожОпитування Зеленського: з'явилися результати екзит-полу

Також він пообіцяв співпрацювати з місцевою владою "на умовах щирості і чесності".

"Вірю, що українці сформують відповідальну та ефективну місцеву владу. Обіцяю співпрацю на умовах чесності та щирості між центральною владою та місцевими представниками", - сказав Зеленський.

Місцеві вибори 2020