У США проходять президентські вибори / фото REUTERS

Надзвичайний і повноважений посол України в США Володимир Єльченко розповів, що чекає на Україну у разі перемоги на виборах президента США Дональда Трампа  чи його опонента Джозефа Байдена.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"Будь який мій коментар "проти" цього або "за" звучатиме як втручання в вибори США. Але, в принципі, справжня військова така, збройна, стратегічна допомога почалася саме при Трампові. Ми отримали і 2 корабля типу Айленд, ще 3 готуються, ми отримали і цілу купу рішень щодо збільшення сум і конкретної техніки. Саме при Трампові були введені санкції проти будівників Північного потоку", - сказав дипломат.

Також, за словами Єльченка, є прогнози, що демократи збільшать в цілому кількість своїх представників у обох палатах. 

"І тому, оскільки позиція демократичної партії стосовно Росії, так вважається тут, вона більш гостра і жорстка. Окрім цього, у оточенні Байдена, в оточенні і серед нинішніх депутатів, і серед тих, хто може обратися, є набагато більше людей, які на експертному рівні розуміють сутність проблем навколо України. І тому я абсолютно впевнений, що будуть підсилюватися санкції проти Росії, і буде збільшуватися військова допомога", - запевнив посол.

Загалом Єльченко вважає, що Україні "пощастило", адже у США ми маємо підтримку з обох сторін - республіканців та демократів. 

Читайте такожБезпрограшна комбінація: чого чекати Україні від перемоги Трампа або Байдена

Президентські вибори у США: що відомо

Рекордні понад 100 млн виборців достроково проголосували на виборах президента США до початку дня виборів. 

Щонайменше чотири штати США вже перевищили явку виборців у порівнянні із голосуванням у 2016 році.