Білоруське МЗС відреагувало на слова Кулеби / фото ua.depositphotos.com

У Міністерстві закордонних справ Білорусі покладають відповідальність на Україну за наслідки призупинення офіційних контактів між країнами.

Як говориться в заяві МЗС Білорусі, настійні заклики до проведення нових президентських виборів білоруські дипломати розцінюють як спробу втручання у внутрішні справи.

"Білорусь не ставила діалог з Україною на так звану" паузу "- це ж не просто натискання кнопки на програвачі. Це конкретний збиток для тісних багатогранних відносин двох сусідніх держав. Відповідальність за можливі наслідки цього кроку лежить повністю на українській стороні, а також, як ми бачимо, на її більш старших зовнішньополітичних партнерах", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що Білорусь не допустить повторення ситуації, коли доля країни буде вирішуватися за кордоном.

Позиція України щодо подій в Білорусі: призупинення контактів та можливі санкції

  • Сьогодні, 28 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що на даний час Київ призупиняє всі офіційні контакти до стабілізації ситуації в Білорусі, і це стосується і підготовки до Форуму регіонів України та Білорусі за участі президентів двох держав.
  • При цьому міністр сказав, що для розриву дипломатичних відносин між Україною і Білоруссю на даний час немає жодних підстав.
  • За його словами, Україна підтримує ідею проведення нових виборів президента в Білорусі. Також Україна розгляне питання про введення санкцій проти Білорусі після ухвалення відповідного рішення Європейським Союзом.