Скандального чиновника звільнили / фото Facebook Віталій Немілостівий

Кабінет міністрів сьогодні вранці звільнив заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, якого раніше упіймали на п'яному водінні.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі прем'єр Денис Шмигаль.

За його словами, поведінка чиновника є неприпустимою - всі мають бути рівними перед законом.

"Тому ми оперативно звільнили заступника міністра", - йдеться у повідомленні.

Що каже сам Немілостівий про інцидент

У коментарі ТСН вже колишній чиновник каже, що визнає скоєння адміністративного правопорушення, яке не сумісне з його посадою в Кабміні.

Водночас він висловив обурення діями поліції: копи нібито порушили правила оформлення протоколу. За його словами, мовляв, на місце не було залучено ані свідків, ані інших вимог для оформлення ДТП. На дії правоохоронців він обіцяє не скаржитися.

Читайте такожПогрожував посадою: у поліції розповіли про інцидент із заступником міністра, якого упіймали п'яним за кермом (відео)

"Я їхав, мене зупинили, я представився, дав свої документи, сказав, що я винен одразу, не виходячи з авто. Співробітники поліції взяли мої документи і пішли сіли у себе в автівці. Певний час їх не було. Хоча, на мій погляд, якщо вже так, то за законом вони повинні були діяти іншим чином: зупинити, одразу свідків і т.д. Але це їх справа, нехай вони з собою самі розбираються. Я дійсно порушив правила, я цього не заперечував. Але я дивлюся час минає, нічого не відбувається, тому вирішив віддати документи, вони вже й так у них були, я вже їм представився, визнав, що винен, вирішив віддати ключі і піти додому...", - пояснив він, додаючи, що копи нібито "чіпляли його за рукава".

Екс-чиновник заявив, що не порушував громадський порядок, "ні до кого не чіплявся, не скоїв жодних злочинів". Він також уточнив, що інцидент стався в ніч проти 30 грудня орієнтовно після третьої години.

Інцидент з Немілостівим: що сталося

  • Раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому зафіксована бесіда заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого з представниками патрульної поліції. Правоохоронці зупинили авто чиновника, після чого встановили, що той перебуває за кермом у нетверезому стані. На законні вимоги поліцейських Немілостівий реагував агресивно та намагався піти з місця події. На відео також зафіксована штовханина між чиновником та правоохоронцями.
  • Після цього прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував позачергове засідання уряду, на якому розглянуть питання про звільнення чиновника