В ЗСУ назвали кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії до України / фото УНІАН

Українські військові розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії до України на різних частинах кордону, навіть одночасно.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" розповів командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв, передає ТСН.

"Збройними силами України розглядаються декілька сценаріїв на всьому периметру державного кордону з Російською Федерацією, а також тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, і Автономної Республіки Крим. Ми розглядаємо дії, коли така загроза буде з декількох напрямків одночасно. Відповідні органи військового управління ЗСУ, зокрема і Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, яке я очолюю, ми постійно готуємося до адекватних дій у відповідь", - сказав Наєв.

Відео дня

Читайте такожУ ВМС України розповіли, як "готуються до повномасштабної війни" з Росією

Командувач Об'єднаних сил зазначив, що "наше завдання – стримати агресора, а у випадку переходу його до відкритої агресії – відбити наступ і не дати ступити ворожому чоботу на українську землю. Ми все робимо для того, щоби наші дії були ефективні, якісно підготовлені. На цей час безпосередніх загроз агресії з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим відносно Херсонської області України тих об'єктів і того угруповання, які перебувають на цій території, ЗСУ не встановлено".

Як повідомляв УНІАН, раніше Сергій Наєв заявив, що на сьогодні безпосередньої загрози вторгнення на територію України з боку Російської Федерації немає, однак, українська армія готується до будь-яких сценаріїв.