Ілюстрація / REUTERS

Сенат Сполучених Штатів Америки (Верхня палата Конгресу), в якому більшість становлять представники Республіканської партії, підтримав оборонний бюджет на 2021 фіскальний рік, який передбачає виділення Україні 250 мільйонів доларів допомоги в області безпеки.

Читайте такожСША ратифікувала план часткового виведення своїх військових з Німеччини

Як свідчать результати голосування на сайті Сенату, законопроект S. 4049 підтримали 86 сенаторів, ще 14 виступили проти.

Відео дня

Зокрема, в цілому на 2021 фіскальний рік, який у США має розпочатися 1 жовтня цього року, передбачається виділити на національну оборону 740,5 мільярда доларів.

Як говориться в короткому викладі щодо положень законопроекту про асигнування на національну оборону США на 2021 фіскальний рік, оприлюдненому на сайті глави комітету Сенату з питань збройних сил Джима Інгофа, цей законодавчий акт передбачає прийняття довгострокового плану допомоги для України та надання їй 250 мільйонів доларів допомоги в області безпеки.

У положеннях прийнятого Сенатом закону йдеться про внесення змін до оборонного бюджету попередніх років, відповідно до яких із зазначених 250 млн доларів на летальне озброєння України виділяється 125 млн доларів.

У графі про статус прийнятого Сенатом закону вказується, що його ще має розглянути Палата представників (нижня палата Конгресу) і потім підписати президент США.