США готові надати Україні $125 мільйонів / фото УНІАН

Пентагон повідомив Конгрес про те, що український уряд домігся необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, і заслуговує на додаткову військову допомогу в розмірі 125 мільйонів доларів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновника Міноборони і помічника конгресмена.

За їх словами, Київ домігся успіху в боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадського нагляду, що було необхідною умовою для продовження допомоги.

Відео дня

Читайте такожСуд зобов'язав Білий дім оприлюднити листи щодо військової допомоги Україні

Пакет на 125 млн доларів є другою частиною $250 млн допомоги Україні, виділеної Конгресом на 2020 рік.

Представник Пентагону відмовився коментувати допомогу, пославшись на політику департаменту не коментувати пакети зброї, які знаходяться на розгляді в Конгресі.

Новий пакет допомоги охоплює мобільні радіолокаційні системи, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку (включаючи 100 "тактичних планшетів") і два патрульних катери.

Включення катерів у пакет допомоги в Пентагоні розглядають як особливо важливе, з урахуванням мілітаризації Росією Чорного і Азовського морів та необхідності України протистояти цьому.

Як повідомляв УНІАН, раніше посол України в США Володимир Єльченко заявив, що Вашингтон може виділити Україні до 700 мільйонів доларів допомоги.