Зеленський хоче, щоб Україну запрошували в Євросоюз / фото REUTERS

Україна має стати членом Європейського Союзу і рівноправним учасником об’єднання європейських держав.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільного з очільником Польщі Анджеєм Дудою інтерв'ю, передає Офіс президента.

"Для мене найголовніше, щоб Україна не тільки була членом ЄС, для мене важливо, щоб Україна була рівноправним членом. Я хочу, щоб Україну запрошували в ЄС. Ми хочемо бути за цим столом перемовин і цінностей на однаковому рівні і з однаковим статусом. Це важливо. І для цього ми робимо все, щоб бути рівноправними партнерами", - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що для набуття членства у Євросоюзі країни мають виконати чимало умов.

"Політики - і українські, і європейські - кажуть, що шлях до ЄС - це шлях з двостороннім рухом, один одному назустріч. Але ніхто не каже, що на цій дорозі багато смуг: багато чого повинна зробити країна, аби стати членом ЄС. Це і незалежна антикорупційна політика, і привабливий інвестиційний клімат, і, до речі, інфраструктура, яку ми активно будуємо", - сказав президент.

Читайте такожУ Зеленського заявили, що країнам Заходу потрібно "більш уважно подивитись" на вступ України в НАТО

Зеленський наголосив, що ментально українці - це європейці.

Він нагадав, що свого часу було чимало суперечок щодо вступу в Євросоюз таких країн, як Польща, Румунія, Словаччина, а нині вони є членами ЄС. "Ми зараз бачимо результат", - констатував Зеленський.

Своєю чергою, Анджей Дуда відзначив, що Польща завжди підтримувала європейські прагнення України.

"Україна завжди була у Європі, а питання приналежності до ЄС – це питання політичного характеру, й це вимагає змін і багатьох реформ, які мають бути проведені в Україні", - сказав він.

Президент Польщі зауважив, що завжди стояв на позиції, що держави, які хочуть вступити до ЄС, повинні мати перспективу вступу – двері ЄС мають бути відчинені.

Вас також можуть зацікавити новини