Зеленський відзначив важливість "нормандського" формату / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості завершення війни на Донбасі з найменшими людськими втратами та повернути тимчасово окуповані території.

Про це він повідомив на спільній з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом прес-конференції у Відні. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента.

Читайте також"Вже забув цю історію": Зеленський не образився на екс-очільницю МЗС Австрії за танок із Путіним на весіллі

Відео дня

Зеленський назвав дуже важливою зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» в Берліні 11 вересня.

«Без цього діалогу, без цієї розмови, без цих засідань неможливо провести зустріч лідерів (країн «нормандського формату»), а значить неможливий будь-який шлях до припинення війни на сході України», - заявив він.

Президент додав, що питання припинення війни є пріоритетним для української влади.

Він підкреслив важливість завершення війни на сході України найближчим часом та повернення тимчасово окупованих територій.

«Для нас важливо, щоб не просто закінчилась війна, а з найменшими втратами людей, з поверненням наших територій», - наголосив він.

Підготовка до "нормандського" саміту

  • 11 вересня у Берліні відбулась зустріч політичних радників лідерів країн-учасниць «нормандського формату».
  • Сьогодні, 15 вересня, Зеленський заявив, що впродовж 10 днів має відбутись ще одна зустріч радників, після якої планується саміт лідерів України, Німеччини, Франції та РФ.