Віктор Янукович / фото REUTERS

Вищий антикорупційний суд сьогодні відмовив прокурорам САП в обранні запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу, підозрюваному в незаконному заволодінні державною резиденцією Межигір'я.

Читайте такожЯнукович програв апеляцію у справі про держзраду й офіційно став засудженимПро це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, яке було скероване до суду ще в червні поточного року, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому очільнику держави (2010-2014 роки), підозрюваному в незаконному заволодінні державною резиденцією Межигір'я", - йдеться в повідомленні.

️Зазначається, що прокурор САП не погоджується з таким рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку.

️Про розгляд апеляційної скарги буде повідомлено додатково.

Державна резиденція Межигір'я: що відомо

  • Майно Межигір'я у Вишгородському районі Київської області, де з 2010 по 2014 рік проживав Янукович, 13 липня 2015 року заарештував Печерський райсуд (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того ж року).
  • На початку липня 2018 року Межигір'я передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).