В результаті обстрілу поранили водія Шефіра / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

Голова Нацполіції України Ігор Клименко назвав три версії замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра.

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу Клименко повідомив, що Нацполіція розглядає три основні версії замаху на життя Шефіра в Обухівському районі Київщині між селами Круглик і Ходосіївка.

"Це у зв'язку з державною діяльністю потерпілого з метою тиску на вище керівництво держави, і з метою дестабілізації політичної ситуації у нашій державі. В тому числі розглядається версія за участі спецслужб іноземних держав. Справа на контролі", - сказав Клименко.

Відео дня

Також він заявив, що не виключається жодна версія замаху на життя Шефіра. "Ми розглядаємо усі версії", - сказав Клименко.

Читайте такожУ поліції розповіли нові деталі замаху на Шефіра

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський сказав, що наразі зарано говорити про можливий російський слід у здійсненні нападу. "Це має показати розслідування цього злочину. Наразі рано говорити про якісь конкретні суб'єкти", - сказав Монастирський.

Клименко додав, що на місці нападу біля лісосмуги практично відсутній зв'язок і відсутні відеокамери.

Він сказав, що обстріл імовірно було здійснено з автоматичної зброї.

"Тому що та кількість, яка зайшла в автомобіль і відповідно пробила заднє колесо, і ця машина ще на спущеному колесі проїхала приблизно 5 км", - заявив Клименко.

За його словами, наміри злочинців були достатньо серйозні.

"Кваліфікація злочину - замах на життя двох та більше людей, на даний момент", - сказав він.

Клименко повідомив, що до розшуку нападників долучені найкращі оперативники та слідчі Нацполіції, кінологічна служба, Національна гвардія (прочісує лісову смугу у районі, де відбувся злочин), а також працівники СБУ.

Замах на Сергія Шефіра: що відомо про напад і як коментують у Зеленського

У середу вранці, 22 вересня, в районі села Лісники Київської області невідомі особи відкрили вогонь по автомобілю першого помічника президента України Сергія Шефіра. В результаті його водій отримав три вогнепальні поранення. Зараз він перебуває в реанімації в лікарні "Феофанія".

Сам Шефір не постраждав, проте особисто поки не коментував ситуацію. УНІАН вдалося зв'язатися з першим помічником Зеленського, але той ввічливо відмовився коментувати ситуацію. "Вибачте, не до вас", - сказав Шефір.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що Шефір після замаху перебуває в стані шоку і припускає, що злочинці могли стріляти саме по ньому, а в водія потрапили випадково.

Радник голови офісу Михайло Подоляк, коментуючи ранковий напад, заявив, що для нього він є очевидною спробою демонстративного вбивства ключового члена команди.

На знімках з місця події видно, що правоохоронці нарахували мінімум 17 вхідних кульових отворів.  Сліди від пострілів знаходяться на лівій стороні автомобіля, що означає, що стріляли, ймовірно, через смугу зустрічного транспорту.