Джозеф Байден і Петро Порошенко / фото УНІАН

Екс-президент Петро Порошенко в грудні 2016 року нібито дякував тодішньому віце-президенту США Джозефу Байдену за те, що співробітники Центрального розвідувального управління (ЦРУ) надавали допомогу в боротьбі з народним депутатом втікачем Олександром Онищенком.

Читайте такожПорошенка викликали на допит до ДБР у справі про записи його розмов із БайденомЯк пише Главред, така версія подій викладена на аудіозаписах, які оприлюднив нардеп Андрій Деркач.

Зазначається, що ще на одній записи під час розмови з Байденом Порошенко вкрай сильно турбувався з приводу спілкування Олександра Онищенка зі співробітниками ФБР з приводу корупції у вищих ешелонах української влади. Порошенко заявив Байдену, що хотів би знати, про що нардеп буде говорити з американськими правоохоронцями. Байден у відповідь заспокоїв його ‒ мовляв, він уже розмовляв з ФБР і його співробітники з Онищенко працювати не будуть.

Відео дня

Раніше УНІАН писав, що ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом прослуховування розмови Петра Порошенка з колишнім віце-президентом США Джозефом Байденом.