Відбулося чергове засідання ТКГ щодо Донбасу / фото УНІАН

У середу, 14 жовтня, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції.

Учасники обговорили перемир'я на Донбасі, обмін полоненими, відкриття нових пунктів пропуску, а також відзначили сповільнення роботи ТКГ через політичні питання, йдеться в повідомленні Офісу президента України.

Зокрема, голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік відзначив досягнення у запровадженні режиму тиші. Однак він додав, що політичні питання, які заважають результативності засідань безпекової підгрупи, не повинні стояти на головному місці в її роботі.

Відео дня

Читайте такожВели несанкціонований запис: засідання ТКГ перервали через Росію - ЗМІ

Українська делегація знову порушила питання щодо формування групи експертів під егідою МАГАТЕ для моніторингу зберігання радіоактивних матеріалів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Координатор ОБСЄ у гуманітарній підгрупі Тоні Фріш під час обговорення питання обміну полоненими повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб. Утім, з боку бойовиків інформації не надано.

Також Фріш відзначив готовність сторін одночасно відкрити два нових КПВВ у Луганській області в першій декаді листопада на виконання домовленостей саміту "Нормандської четвірки" в Парижі у грудні 2019 року.

"Незважаючи на складний процес, можна відзначити позитивні зрушення в частині розблокування консультацій у межах ТКГ, а також продовження розмінування на трьох ділянках у Донецькій і Луганській областях України", - додали в Офісі президента.

Вас також можуть зацікавити новини