У дружини Зеленського виявили коронавірус / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв’язку з виявленням COVID-19 у його дружини Олени.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте такожУ дружини Зеленського виявили коронавірус

Відео дня

"Стан здоров'я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, було ухвалено спеціальний протокол режиму роботи Президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам. 

Зеленський щодня проходитиме тестування методами ІФА та ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим.

Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з Главою держави, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими Президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників. 

"Винятки з цього протоколу можливі лише в разі виникнення надзвичайної ситуації, яка потребуватиме негайного реагування з боку Глави держави відповідно до його конституційних повноважень", - повідомили в ОП.

Як повідомляв УНІАН, дружина Президента України Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на COVID-19. Перша леді почувається добре та не має жодних симптомів хвороби.