Зеленський у Британії таємно зустрівся з головою британської розвідки Річардом Муром/ фото REUTERS

Під час зустрічі Володимира Зеленського із представниками Секретної служби розвідки в межах його нещодавнього візиту до Великої Британії обговорювалася проблема дезінформації та фейкових новин.

Про це заявив президент України під час робочої поїздки на Одещину, передає Офіс президента.

Глава держави порадив вітчизняним ЗМІ ретельніше перевіряти інформацію, яку вони публікують.

Відео дня

"У нас була зустріч в офісі МI-6. На жаль, не всю інформацію я можу говорити. Тобто це державницькі справи. Я прочитав про те, що пишуть про склад цієї зустрічі. По-перше, там був інший склад на цій зустрічі", - зазначив Зеленський.

Він запевнив, що питання, яке, за версією деяких українських ЗМІ, порушувалося на цій зустрічі, насправді взагалі не розглядалося.

"Зі всього обсягу питань із нашої довгої двогодинної зустрічі більшість становила інформація про допомогу й захист нашого суверенітету й територіальної цілісності. Деталі я не можу розповсюджувати", – зазначив президент України.

Зеленський повідомив, що однією з тем, які обговорювалися на зустрічі, стосувалася протидії дезінформації та фейковим новинам. Він наголосив, що питання захисту свободи та захисту інформації є надзвичайно важливими для безпеки держави, тому актуальним є створення незалежних ЗМІ.

Читайте такожРегламентний комітет Ради підтримав створення ТСК щодо "вагнерівців" - депутат

"Мені здається, що головний зміст цієї професії - перевіряти інформацію й вільно оприлюднювати. І це правильно. Що стосується незалежних ЗМІ, я впевнений, що в нас багато незалежних журналістів. І ми завжди будемо підтримувати їхню свободу", - підсумував президент.

Візит Зеленського до Великої Британії: новини

  • 7-8 жовтня Зеленський перебував із офіційним візитом у Великій Британії.
  • Під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський провів зустріч з новим главою МІ-6 Річардом Муром. Цю зустріч українці і британці афішувати не планували.
  • Президент України Володимир Зеленський із дружиною зустрівся з герцогами Кембриджськими - принцом Вільямом і Кейт Міддлтон.
  • Міноборони України та Великої Британії підписали Меморандум про наміри щодо співробітництва з розвитку та підвищення спроможностей ВМС ЗСУ.
  • Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство.