Президент Зеленський на зустрічі зі Стівеном Біганом / Фото Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Дніпропетровщину зустрівся у Кривому Розі з заступником Державного секретаря Сполучених Штатів Америки Стівеном Біганом.

Спілкування відбулося після телефонної розмови Володимира Зеленського з Держсекретарем США Майком Помпео, повідомили у прес-службі Офісу президента.

На зустрічі Володимир Зеленський порушив питання двосторонньої співпраці України та Сполучених Штатів Америки, зокрема щодо фінансової та військової підтримки нашої держави. Біган наголосив, що Україна є стратегічним партнером США й має двопартійну підтримку.

Відео дня

Читайте такожДерждеп: дружба між США та Україною ніколи не була міцнішою

Президент поінформував заступника Держсекретаря США про стан перемовин щодо закінчення війни на Донбасі та просування до миру в Мінському й Нормандському форматах. Біган назвав збереження перемир'я впродовж 31 дня великим досягненням.

Говорячи про міжнародну політику, Стівен Біган дуже високо оцінив позицію України щодо невтручання в американські вибори.

Додатково сторони обговорили події в Білорусі, погодившись, що ситуація потребує стабілізації та мирного врегулювання.

Під час зустрічі, президент Зеленський і заступник Держсекретаря відвідали ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Підприємство є одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні.

Перемир'я на Донбасі