Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою розпочали офіційний візит до Австрії / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Республіки Австрія.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, Зеленський акцентував увагу на тому, що його перший міжнародний візит після оголошення карантину через COVID-19 – саме до Австрії.

«Наші країни мають довгі історичні відносини, а нові виклики вимагають їхнього зміцнення та посилення. Вдячний Австрії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України», – написав він у Twitter після прибуття до Австрії.

Зеленський проведе переговори з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, федеральним канцлером Себастіаном Курцом та президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

Читайте також"Вже забув цю історію": Зеленський не образився на екс-очільницю МЗС Австрії за танок із Путіним на весіллі

Президенти України та Австрії візьмуть участь у роботі Економічного форуму.

Крім того, Зеленський і його дружина візьмуть участь у церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

"Прибули до Австрії. Попереду – два насичені дні. Австрійці – визнані фахівці у створенні безбар'єрного публічного простору, й вони радо відгукнулися на моє прохання поділитися досвідом. Крім протокольних заходів, обов'язково відвідаю галерею Альбертіна. Хочу особисто подякувати керівництву за допомогу у створенні україномовного аудіогіда. І, звичайно ж, його протестувати. Також разом з Володимиром візьмемо участь в урочистому запуску ще одного аудіогіда українською. Подробиці – незабаром", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці першої леді в Instagram.

Зеленський і його дружина візьмуть участь у церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв / фото instagram.com/olenazelenska_official/

Закордонні візити Зеленського: що відомо