Зеленський розповів про плани повернути Крим / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за останні 6 років не було створено жодного ефективного переговорного майданчика з деокупації Криму і зараз немає міцної платформи для підняття цього питання.

Про це він сказав в інтерв'ю інформаційному телеканалу Euronews.

Президент розповів, що наразі немає серйозного і ефективного майданчика для обговорення кримського питання, крім міжнародних переговорів і домовленостей із зарубіжними партнерами, які призвели до санкцій і тиску на Росію за незаконну анексію Криму.

Відео дня

"Я вам чесно кажу - на даний момент немає міцної платформи для підняття цього питання. І я думаю, що такої платформи за ці 6 років не було створено, її не існує", - заявив Зеленський.

За словами Зеленського, в "нормандському форматі" ніхто не хоче говорити про Крим, тим більше Росія.

"Я підняв це питання. Але ми весь час присвятили Донбасу. Росія не хоче про це говорити, ми все це розуміємо", - сказав Зеленський. "Я впевнений, що в один прекрасний день всі будуть нести за це відповідальність. У ньому брало участь багато людей. Але Крим - наша територія. Ми повернемо його назад", - резюмував президент.

Читайте такожЯ не боюся діалогу з Путіним: Зеленський розповів про переговори щодо Донбасу

Окупація Криму Росією

  • Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір "про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя".
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.
  • Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.