Зеленський відзначив роль розвідки / mil.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО завдяки у тому числі зусиллям розвідувальних органів.

Читайте такожЕксперт оцінив зміну керівництва військової розвідкиЯк повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час виступу на урочистостях з нагоди Дня воєнної розвідки.

За словами Зеленського, воєнна розвідка своєю складною та кропіткою щоденною працею зміцнює систему національної безпеки України, її силу та незалежність, а нині вона перебуває ще й на важливому етапі розвитку.

Відео дня

Він зауважив, що Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони суттєво посилило можливості агентурної розвідки, інформаційно-аналітичну діяльність, потенціал радіоелектронної, повітряної та космічної розвідки.

«Серед іншого, зусилля наших розвідувальних органів сприяли отриманню Україною статусу члена Програми розширених можливостей НАТО», – заявив Зеленський.

Водночас, за його словами, перед ГУР стоїть ще багато завдань.

«Сьогодення й майбутнє вимагає нових методів, форм і способів як збройної боротьби, так і розвідувальної», – наголосив Зеленський.

Одним із ключових чинників успішності розвідки, на його переконання, є формування жорсткої кадрової політики, і лише ретельний відбір професійних і патріотичних кадрів забезпечить успішність роботи ГУР.

Робота розвідників – це невидимий напружений інтелектуальний поєдинок, який завжди, а особливо в умовах війни, триває цілодобово та без вихідних «заради миру, спокою та стабільності України», сказав Зеленський.

«Сьомий рік ми ведемо протистояння з ворогом, дії якого складно прогнозувати. Саме тому такою важливою є добута вами інформація. Своєчасна й, головне, - достовірна. Від неї залежить не тільки ухвалення важливих політичних рішень, а й життєдіяльність усього державного механізму. Без вас наша держава, кажу відверто, є сліпою, глухою та майже безсилою», – зазначив глава держави.

Він наголосив, що своєю роботою воєнна розвідка створює позитивний імідж Україні та ЗСУ, протидіє російській пропаганді і доносить до іноземних дипломатичних кіл та засобів масової інформації правду про події, які відбуваються в нашій державі.

«Залишаючись завжди непоміченими, ви щомиті демонструєте дієздатність та ефективність. Виявляєте потенційні виклики та загрози національним інтересам та ефективно протидієте їм щодня», – сказав Зеленський.

Він подякував розвідникам за роботу, яку вони виконують з честю заради України.

«Тільки спільними зусиллями ми зможемо зупинити важку й жахливу для нашої країни війну та забезпечити відновлення територіальної цілісності України. У цей урочистий день я бажаю всьому особовому складу, ветеранам воєнної розвідки та вашим сім’ям міцного здоров’я, злагоди, любові, незламної віри в нашу перемогу та світле майбутнє України», – сказав президент.

Під час відвідання військової частини, де здійснюється підготовка та тренування розвідників, він ознайомився з умовами підготовки підрозділу спеціального призначення, тренувальною базою військового містечка, зразками техніки, спеціального спорядження та технічних засобів, які є на озброєнні у структурних підрозділах ГУР.

Найкращим воїнам Зеленський вручив державні нагороди.

В урочистих заходах також взяли участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, його заступник Роман Машовець, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, його перший заступник Руслан Демченко, міністр оборони Андрій Таран, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Корнійчук, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

День воєнної розвідки України:

  • 7 вересня 1992 року було підписано указ президента про створення розвідувального органу при Міністерстві оборони.
  • Офіційне професійне свято українських військових розвідників було започатковане 1 червня 2007 року указом тодішнього глави Міністерства оборони України.