Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що жодні зміни до Конституції Росії не завадять деокупації українського Криму.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС України, про це Кулеба заявив під час спільної з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим і головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим церемонії підняття на щоглі зовнішньополітичного відомства кримськотатарського прапора.

Читайте також"Стратегія напрацьовується": у Зеленського розповіли, як збираються деокуповувати та реінтегрувати Крим

Відео дня

“Нині багато хто переймається змінами до російської Конституції, які, мовляв, мають зафіксувати “непорушність кордонів Росії”. Сьогодні я хочу твердо заявити: жодне положення російського законодавства - зафіксоване у законі, указі президента чи Конституції цієї країни, - не зможе завадити деокупації Криму. Крим був, є, і буде українським”, - сказав Кулеба.

За словами міністра, в День кримськотатарського прапора стяг замайорів не лише у Києві, а й у всіх закордонних дипломатичних установах, всюди, де Україна присутня у світі.

Як сказав Кулеба, захист прав кримських татар, які залишилися в незаконно окупованому Криму, і деокупація Криму завжди будуть його пріоритетом на посаді.

“Ми не зупинимося доти, доки цей прапор, який ми сьогодні піднімаємо разом з українським прапором, не замайорить в усіх містах та населених пунктах Автономної Республіки Крим та місті Севастополь. Я це зараз говорю не як дипломатичний романтик, а як суворий дипломатичний прагматик”, - наголосив Кулеба.

Біля будівлі МЗС на церемонію зібралися також активісти та відомі громадські діячі, серед яких колишній політв’язень Кремля Володимир Балух, журналіст Айдер Муждабаєв, заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

Виступаючи перед присутніми, Чубаров заявив, що кримські татари, Крим, Україна - це єдиний асоціативний ряд, жодна частина якого не існує окремо, і висловив упевненість у невідворотності деокупації півострова.

Як повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін призначив на 1 липня голосування щодо змін до Конституції РФ. Зміни передбачають, що Путін зможе балотуватися ще на два президентські терміни після 2024 року.