Нормандська зустріч на рівні радників призначена на 11 вересня / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявляє, що зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) має відбутись 11 вересня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам в рамках поїздки до Сумської області.

«У нас повинно бути засідання помічників – радників «нормандського формату» 11 вересня. Чекаємо там на певні пропозиції, певні рішення», - зауважив Зеленський.

За даними "Європейської правди", держави-учасниці Нормандського формату домовилися провести цю зустріч у Берліні, хоча за черговістю переговори радників мали пройти у Парижі.

Читайте такожЗеленський підтримав позицію Німеччини провести саміт лідерів "нормандської четвірки" у вересні

Зустріч у "нормандському форматі": що передувало

  • 22 серпня Зеленський заявив, що зустріч радників лідерів країн "нормандського формату" має відбутись 28 серпня, потім планується зустріч глав МЗС та саміт на вищому рівні.
  • 24 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про підготовку до можливої зустрічі голів МЗС країн "нормандського формату" у вересні.
  • 26 серпня керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки", що планувалася на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня. Очікувалося, що від РФ у зустрічі візьме участь заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак, від України - глава Офісу президента Єрмак, від Німеччини - помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції - радник президента Еммануель Бон.
  • 4 вересня Кулеба повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" відбудеться у вересні після переговорів радників лідерів цих держав.