Пишні сирники в духовці - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Сирники – це завжди неймовірно смачно та ароматно. Така страва чудово підійде для всієї родини до сніданку або до приходу гостей.

Інгредієнти для сирників у духовці знадобляться ті ж, що й для смажених на сковорідці сирників. Однак, на відміну від приготовлених на сковороді, запечені у духовці сирники виходять більш соковитими та менш жирними.

Запечені в духовці сирники

  • Сир - 1 кг
  • Борошно - 1 ст.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 3,5 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Насамперед потрібно підготувати сир. Якщо він крупинками, потрібно протерти сир через сито або пом'яти його виделкою, щоб позбутися від них.

Відео дня

У сир додати яйце, цукор та сіль. Борошно потрібно просіяти прямо в миску з сирною сумішшю. Добре перемішати.

За бажанням можна додати різні сухофрукти, горіхи, шматочки фруктів, або покласти в центр сирника шматочок шоколадки або банану.

Як приготувати смачні сирники в духовці / фото ua.depositphotos.com

Сформувати з сирної маси невелику кульку й трохи її приплющити. Боки акуратно "прибити" рухами. Викласти сирники на деко, застелене антипригарним килимком.

Відправити їх у розігріту духовку до 180°С і випікати приблизно 15 хвилин. Дістати деко й перевірити кожен сирник – внизу має бути золотисто-коричнева скоринка. Перевернути ті сирники, які вже підпеклися до скоринки. Відправити сирники назад у духовку на 5 хвилин і перевірити їх ще раз. Сирники, які вже готові, можна забирати.

Викласти сирники на блюдо і подавати остиглими. За бажанням їх можна полити будь-яким варенням, сметаною, улюбленим топінгом або згущеним молоком.

Сирники у духовці без борошна

  • Сир - 360 г
  • Білок яєчний - 2 шт.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Пластівці вівсяні (змелені на борошно) - 5 ст. л.

У мисці за допомогою виделки або руками змішати сир, яєчні білки, цукор та 3-4 чайні ложки перемелених вівсяних пластівців. Добре все перемішати.

Читайте такожАроматна фарширована картопля: як приготувати ситну страву

З отриманого тіста сформувати за допомогою ложки кульки, обваляти їх у решті перемелених вівсяних пластівцях і трохи приплюснути долоньками.

Викласти сирники на змащене вершковим маслом деко. Випікати у розігрітій до 180°С духовці протягом 30- 40 хвилин або до рум'яності.

Готові сирники можна посипати цукровою пудрою й подавати з улюбленим варенням.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: