Рецепти консервованого перцю / depositphotos.com

Для багатьох господинь літо - найкращий час, щоб підготувати запаси на зиму. Ринки і магазини горять достатком свіжих фруктів, овочів і ягід, тому поповнити свої льохи не складе труднощів. Сьогодні ми поділимося кількома перевіреними рецептами домашньої консервації, щоб ви змогли насолоджуватися ароматним перцем навіть взимку. Раніше ми розповідали про те, як маринувати помідори і пропонували рецепти маринованих огірків на зиму.

Маринований перець - класичний рецепт

Класичний рецепт ароматного перцю / depositphotos.com

Інгредієнти описані для 5 літрових банок:

  • перець болгарський - 4 кг;
  • вода - 1 л;
  • оцет 9% - 200 мл;
  • олія соняшникова - 200 гр;
  • цукор - 200 гр;
  • сіль - 2 ст. л;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • перець горошком - 5-6 шт;
  • гвоздика - 2-3 бутона;
  • перець духмяний - 2 горошини.

Перці помити, звільнити від насіння. Розрізати на чотири частини, якщо перець довгий, то частин буде більше. Взяти каструлю, додати в неї всі інгредієнти, крім оцту, довести до кипіння на маленькому вогні. Після закипання додати оцет. В окрему каструлю налити воду і закип'ятити. Покласти перці і бланшувати 2 хвилини. Потім опустити перці в маринад і 5 хвилин проварювати. 

Скласти перці в стерилізовані банки, залити гарячим маринадом, закатати. Не утрамбовуйте перець занадто сильно, інакше він не просочиться маринадом.

Дуже смачний маринований перець - рецепт з часником

Інгредієнти вказані для 3 літрових і 3 півторалітрових банок:

  • болгарський перець - 3 кг;
  • часник - 100 гр;
  • цукор - 300 гр;
  • сіль - 3 ст.л з гіркою;
  • рослинна олія - 150 гр;
  • відвар (залишиться після варіння перцю) - 600 гр;
  • оцет 9% - 300 мл.

Перці вимити, очистити від насіння і плодоніжок, нарізати смужками. Очистити часник, нарізати часточками або кружечками - за бажанням. Взяти каструлю, налити води в поставити на вогонь. Після закипання покласти в воду перець і проварити 5 хвилин. Викласти перці шумівкою в емальовану миску. Залити відваром, всипати сіль і цукор, додати масло і часник. Перемішати і знову проварити в маринаді. 

Читайте такожХрумкі огірки з кетчупом: рецепт смачної заготовки на зимуПісля того, як суміш закипить, засікти 6 хвилин. Під час варіння постійно перемішувати перці, щоб вони трохи осіли. Дуже важливо не переварити овоч - він повинен бути м'яким, але не розвалюватися. За хвилину до готовності додати оцет, знову довести до кипіння і зняти з вогню.

Розкласти перці по стерилізованим банкам, закатати, перевернути і обернути теплою тканиною до охолодження.

Заготовки з перцю на зиму - лечо з кабачків і перцю

Інгредієнти вказані для 3-4 півторалітрових банок:

  • кабачки - 1 кг;
  • болгарський перець - 500 гр;
  • часник - 7 зубчиків;
  • цукор - 2 ст. л;
  • сіль - 0.5 ст. л;
  • рослинна олія - 50 мл;
  • томатна паста - 200 мл;
  • оцет 9% - 1 ст. л;
  • лавровий лист - 3 шт;
  • вода - 300 мл;
  • перець духмяний і чорний ( горошок) - 4-6 шт.

Кабачки помити, очистити від шкірки і насіння. З перцем виконати те ж саме, нарізати овочі кубиком. В емальованій ємності змішати кабачки, перець солодкий, сіль, цукор, томатну пасту, рослинне масло і воду.

Поставити миску на плиту і тушкувати суміш півгодини. Часник подрібнити і в кінці додати до кабачків з перцем. Також покласти два види перцю і лавровий лист. Тушкувати 2 хвилини, потім влити оцет. Розкласти лечо по банках, закатати, перевернути на кришки і обернути тканиною.

Гострий перець на зиму з баклажаном в маринаді

Гострий перець - як замаринувати на зиму / depositphotos.com

Інгредієнти вказані для 4 півторалітрових банок + "на скуштувати":

  • баклажани - 1.5 кг;
  • солодкий перець - 1.5 кг;
  • гострий червоний перець - 1-2 шт;
  • гострий зелений перець - 1-2 шт;
  • часник - 2 головки;
  • рослинна олія - 1 стакан;
  • цукор - 300-400 гр;
  • сіль - 2 ст.л + для посипання;
  • оцет 9% - 1 ст. л.

Баклажани помити, нарізати кружечками. Скласти в глибоку ємність, посипати сіллю на свій смак і залишити на півгодини. Солодкий і червоний гострий перець вимити, цілком викласти на деко, відправити в розігріту до 200-230°C духовку та запікати до готовності. Щоб зрозуміти, чи готовий перець - проколіть його.

Після 30 хвилин промити і віджати баклажани. Обсмажити на рослинній олії. Часник і зелений перець нарізати маленькими кружечками. Дістати перці з духовки, обернути фольгою. Потім зняти шкірку, видалити насіння і розділити овоч на смужки. 

В окремій ємності змішати оцет, сіль і цукор, довести до кипіння. Готовність маринаду можна зрозуміти по цукру - він розчиниться. Далі - зібрати в мисці всі овочі, залити їх маринадом, обережно перемішати. Викласти в стерилізовані банки, закатати. 

Вас також може зацікавити: