Готуємо смачний торт рафаелло без випічки / фото ua.depositphotos.com

Багато хто фанатіє від популярних цукерок "Рафаелло" і напевно замислювався про те, щоб спробувати спекти кокосовий десерт самостійно. Однак часто складні рецепти або кількість часу, який потрібно витратити на приготування рафаелло, відбивають все бажання починати цей процес.

Якщо до вас несподівано прийшли гості або раптом захотілося десерт до чаю, а часу або бажання довго возитися з тістом немає - пропонуємо зробити швидкий торт без випічки. Ви здивуєтеся, але приготувати смачний торт рафаелло за 15 хвилин - цілком реально. 

Раніше ми розповідали, як готується ідеальна шарлотка з яблуками на повітряному тесті і з хрусткою скоринкою.

Відео дня

Торт рафаелло - рецепт на пісочному тісті

Інгредієнти: 

  • молоко - 1 л;
  • пісочне печиво - 500 г;
  • цукор - 1 ст;
  • вершкове масло - 200 г;
  • яєчний жовток - 2 шт;
  • борошно - 3 ст. л;
  • крохмаль картопляний - 3 ст. л;
  • кокосова стружка - 100 г.
  • ванільний цукор -  8 г.

Для того, щоб приготувати торт рафаелло, підігрійте на повільному вогні 700 мл молока, довівши його до кипіння. Поки готується молоко, займемося приготуванням крему. Для цього в одній мисці з'єднайте борошно, цукор, крохмаль і ванільний цукор, і перемішайте суміш до однорідності.

Потім введіть у миску два жовтки і добре перемішайте суміш. Після того як ви замішали суміш, влийте туди 300 мл молока, що залишилися. Ретельно премішайте масу, щоб не залишилося грудочок.

Тепер повернемося до молока на плиті. Коли воно закипить, поступово вливайте в молоко раніше замішану суміш. Не забувайте постійно помішувати, щоб уникнути утворення грудочок і домогтися однорідної консистенції крему. 

Далі, періодично помішуючи, доведіть крем до загустіння на повільному вогні. Коли побачите, що крем практично закипів, зніміть каструлю з плити і охолодіть вміст до кімнатної температури. 

Щоб не втрачати часу, поки холоне крем, збийте розм'якшене вершкове масло. Збивати потрібно до тих пір, поки масло не стане світлим і білим. Для цього рекомендуємо скористатися міксером. Продовжуючи збивати масло, поступово введіть у миску охолоджений крем. 

Тепер настав час збирати торт. Для зручності радимо скористатися розʼємною формою, попередньо застеливши її пергаментом. На дно форми викладіть в один шар пісочне печиво і змастіть його кремом. Переконайтеся, що крему не надто мало, щоб печиво добре просочилося. Продовжуйте чергувати шари, але пам'ятайте, що верхній обов'язково повинен бути кремовим. 

Посипте зібраний торт кокосовою стружкою. Також можете прикрасити його шматочками білого шоколаду. Помістіть торт рафаелло в холодильник на дві години, щоб він просочився. Після цього можете сміливо пригощати гостей і домашніх. У захваті залишиться кожен.

Бюджетний рафаелло - торт на вафельних коржах

Якщо раптом під рукою немає печива або не знайшли потрібне, а хочеться приготувати швидкий торт без випічки, можете звернути увагу на готові вафельні коржі. Візьміть звичайні білі коржі для приготування рафаелло - торт вийде ніжним і злегка хрустким.

Інгредієнти: 

  • вафельні коржі (світлі) - 1 уп.;
  • крем-сир - 300 г;
  • вершки (33%) - 300 мл; 
  • білий шоколад - 160 г;
  • цукрова пудра - 50 г;
  • кокосова стружка - 50 г (+ для декору - за смаком).

Для приготування простого і швидкого рафаелло спочатку зробимо крем. Насамперед розтопіть білий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці, після чого охолодіть його до кімнатної температури.

У мисці з'єднайте крем-сир, цукрову пудру і розтоплений білий шоколад. Гарненько перемішайте всі інгредієнти міксером. 

В окремій мисці збийте дуже холодні вершки, довівши їх до стійких піків. Після чого введіть у вершки приготовлену раніше сирну масу і додайте кокосову стружку. Акуратно вимішайте суміш до однорідної маси. Бажано робити це пластиковою або силіконовою лопаткою. 

Настав час зібрати наш торт: по черзі викладайте на пласку тарілку вафельні коржі, змащуючи їх отриманим кремом. Верхній корж рясно намажте сирним кремом і посипте кокосовою стружкою. За бажанням, можна також присипати кокосом боки торта і прикрасити його цукерками рафаелло. 

Краса цього торта не тільки в тому, що він готується швидко і без духовки, але в тому, що його можна подавати на стіл відразу ж або дати йому настоятися в холодильнику.

Вас також можуть зацікавити новини: