Печиво "Американо" – хрустка й розсипчаста випічка з шоколадною крихтою. Готуються такі солодощі доволі нескладно, а головне – домашнє печиво робиться з натуральних інгредієнтів.
Печиво "Американо"
- Пшеничне борошно - 190 г
- Темний шоколад - 100 г
- Яйця - 1 шт.
- Цукор - 80 г
- Вершкове масло - 100 г
- Сіль - за смаком
- Ванілін - 0,2 ч.л.
- Розпушувач - 1 ч.л.
Вершкове масло потрібно дістати з холодильника заздалегідь до початку приготування печива.
Шоколад за допомогою ножа подрібнити на крихту бажаної величини. Перед тим можна помістити шоколад у морозилку на 15 хвилин, після цього він легше кришитиметься.
Розм'якшене масло розтерти з цукром. Потім вбити туди яйце. Збити все до однорідності.
Борошно попередньо змішати з сіллю, розпушувачем та ваніліном, просіяти в тісто. Швидко замісити тісто. Додати у нього шоколадну крихту. Перемішати все для рівномірного розподілу шоколаду.
На застелений пергаментом лист викласти тісто ложкою, надаючи круглої форму.
Випікати печиво у заздалегідь розігрітій до 190°С духовці приблизно 20 хвилин. Воно не повинно пересохнути, а лише трохи підрум'янитися з країв. Готове печиво дістати з духовки, остудити й можна ним смакувати.
Печиво "Американо" у мікрохвильовці
- Борошно - 10-12 ст.л.
- Шоколад чорний - 50 г
- Масло вершкове - 85 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Розпушувач - 0,5 ч.л.
- Цукор - 5 ст.л.
- Сіль - дрібка
- Ванільний екстракт - 0,5 ч.л.
Масло розтопити у мікрохвильовій печі, вбити яйце, всипати цукор. Збити все до однорідного стану вінчиком або звичайною виделкою.
Читайте такожЯк приготувати пишні та солодкі пончики вдома – легкі рецепти
Додати розпушувач та дрібку солі. Далі всипати борошно – спершу 10 ложок, потім за потреби додати ще. Замісити м'яке тісто, яке не липнутиме до рук.
Шоколад нарубати маленькими шматочками, вкинути в тісто. Добре все перемішати.
Застелити тарілку, на якій випікатиметься печиво, папером для випічки.
Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути їх, викласти на тарілку. Випікати приблизно 2-3,5 хвилини.