Рецепт печива Американо / фото ua.depositphotos.com

Хрустке, розсипчасте та з шоколадною крихтою – таким є печиво "Американо". Готується воно доволі нескладно, а головне – домашнє печиво робиться з натуральних інгредієнтів.

Печиво "Американо"

  • Пшеничне борошно - 190 г
  • Темний шоколад - 100 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 80 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Ванілін - 0,2 ч.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.

Вершкове масло потрібно дістати з холодильника заздалегідь до початку приготування печива.

Шоколад за допомогою ножа подрібнити на крихту бажаної величини. Перед тим можна помістити шоколад у морозилку на 15 хвилин, після цього він легше кришитиметься.

Розм'якшене масло розтерти з цукром. Потім вбити туди яйце. Збити все до однорідності.

Як приготувати печиво Американо / фото ua.depositphotos.com

Борошно попередньо змішати з сіллю, розпушувачем та ваніліном, просіяти в тісто. Швидко замісити тісто. Додати у нього шоколадну крихту. Перемішати все для рівномірного розподілу шоколаду.

На застелений пергаментом лист викласти тісто ложкою, надаючи круглої форму.

Випікати печиво у заздалегідь розігрітій до 190°С духовці приблизно 20 хвилин. Воно не повинно пересохнути, а лише трохи підрум'янитися з країв. Готове печиво дістати з духовки, остудити й можна ним смакувати.

Печиво "Американо" у мікрохвильовці

  • Борошно - 10-12 ст.л.
  • Шоколад чорний - 50 г
  • Масло вершкове - 85 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Цукор - 5 ст.л.
  • Сіль - дрібка
  • Ванільний екстракт - 0,5 ч.л.

Масло розтопити у мікрохвильовій печі, вбити яйце, всипати цукор. Збити все до однорідного стану вінчиком або звичайною виделкою.

Читайте такожЯк приготувати пишні та солодкі пончики вдома – легкі рецепти

Додати розпушувач та дрібку солі. Далі всипати борошно – спершу 10 ложок, потім за потреби додати ще. Замісити м'яке тісто, яке не липнутиме до рук.

Шоколад нарубати маленькими шматочками, вкинути в тісто. Добре все перемішати.

Застелити тарілку, на якій випікатиметься печиво, папером для випічки.

Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути їх, викласти на тарілку. Випікати приблизно 2-3,5 хвилини.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram