этот материал доступен на русском

Ароматно-апетитне сирне печиво: як приготувати ніжну домашню випічку

11:58, 16 липня 2020
Рецепти
616 0
Ніжне сирне печиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Навряд чи хтось може відмовитися від смачного, м'якого здобного сирного печива, приготовленого вдома! Такі ароматні ласощі сподобаються і дорослим, і дітям.

Рецепт такого печива простий і не потребує дорогих продуктів. Завдяки сиру ця випічка має оригінальну шарувату текстуру, яка відразу ж додає страві інтриги. До того ж у сирне тісто можна додати родзинки, мак, ванільний цукор або інші складові на власний смак.

Печиво "Вушка" з сиру

  • Сир - 300 г
  • Масло або маргарин - 150 г
  • Борошно - 230 г
  • Цукор - 150 г
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Ванілін або ванільний цукор
  • Сіль - дрібка

Сир розтерти за допомогою виделки з м'яким маслом або маргарином. Поступово додати борошно, сіль та розпушувач. Швидко замісити тісто, воно має залишатися дуже м'яким і злегка липким. Під час розкачування за потреби можна підсипати борошно.

Читайте такожНайсмачніші шоколадні мафіни: як приготувати ніжний десерт

Покласти тісто хвилин на 30 у холодильник. Діставши, розкачати його в тонкий пласт. Склянкою вирізати кружальця. Обрізки потім з'єднати й знову розкачати, вирізаючи кружечки, поки тісто не закінчиться.

З'єднати в блюдці цукор із ваніліном. Одним боком вмочати печиво в цукор, злегка притискаючи. Згорнути кружечок тіста цукром усередину й знову вмочити у цукор отриману половинку. Знову згорнути і знову вмочити у цукор отриману четвертинку.

Викласти печиво на деко цукром догори, притиснути його трохи. Випікати "Вушка"  в розігрітій до 180°С духовці до рум'яного кольору. Після 10 хвилин можна вже стежити, щоб печиво не згоріло. Готове печиво злегка остудити й можна подавати до чаю.

Сирне печиво з какао та корицею

  • Сир - 200 г
  • Борошно - 250-300 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор, мелена кориця, какао (для посипання) - за смаком

Вершкове масло розтопити до рідкого стану. Додати сир і ретельно перемішати. Потім вбити яйце. Просіяти борошно й замісити тісто – воно має бути м'яким і не липнути до рук.

Розділити тісто на дві рівні частини. Кожну з них розкачати в прямокутний пласт і посипати цукром. В одну половину просіяти какао, а в іншу – мелену корицю. Скрутити рулетом.

Як приготувати смачне сирне печиво / фото ua.depositphotos.com

Готові рулети покласти на 20 хвилин у холодильник, а потім розрізати на шматочки товщиною 5-7 мм. Деко застелити пергаментом, злегка змастити олією й викласти печиво.

Випікати у попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 35 хвилин до красивого золотистого відтінку. Охолодити й можна насолоджуватися неповторним смаком печива.

Сирне печиво з апельсинами

  • Сир - 160 г
  • Борошно - 260 г
  • Цукор - 80 г
  • Розпушувач тіста - 8 г
  • Сода - 1/3 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Олія - 80 мл
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Сіль - 1 пучка
  • Апельсин - 1 шт.

Сир перемішати з цукром. Додати яйце, олію та ванільний цукор. Ще раз добре перемішати. Порціями додати борошно з розпушувачем і содою. Замісити м'яке тісто. Залишити його на столі під рушником на 30 хвилин.

Розкачати тісто, вирізати склянкою кружечки. Потім сформувати місце під начинку, скрутивши із тіста тоненькі тростинки, прикріпити їх на кружечки з боків, щоб усередину можна було викласти шматочки апельсинів.

Читайте такожНіжне домашнє печиво: як приготувати ласощі до чаю

Для начинки нарізати апельсини кубиками. На деко, застелене пергаментом, викласти печиво. Викласти всередину порізані апельсини.

Відправити у розігріту до 180°С духовку приблизно на 25 хвилин (слід орієнтуватися на власну духовку. Коли печиво зарум'янилося – діставати його з духовки.

Зверху посипати печиво цукровою пудрою. Можна також прикрасити кремом.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter