Як зробити цукати - рецепти / depositphotos.com

Цукати - це шматочки фруктів, які потрібно варити в сиропі, а потім висушувати. Такі солодощі можна купити в магазині або приготувати вдома самостійно - так навіть корисніше. УНІАН розповість, як зробити цукати з гарбуза в домашніх умовах або такий же делікатес, але з цитрусових.

Швидкі цукати з апельсинових кірок або мандарина

  • Апельсини, мандарини або лимон - 2.5 кг
  • Цукор - 6 склянок
  • Цукрова пудра - 1 склянка

Цитрусові вимити і висушити, вичавити сік. Шкірку викласти в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покривала цедру. Довести воду до кипіння, варити 3 хвилини, потім воду злити. Повторити процедуру ще два рази. Викласти шкурки на деко, остудити. Зчистити з шкірки білу частину, а решту нарізати смужками.

У велику каструлю налити 8 склянок води, додати цукор, довести сироп до кипіння. Викласти шкурки цитрусових, варити, помішуючи, на мінімальному вогні близько трьох годин. Стежити, щоб цукор не карамелізувався і не ставав коричневого кольору.

Відео дня

Дістати шумівкою цукати, викласти на решітку над листом, сушити в духовці 8-9 годин при 50 °C до повного висихання. Готові цукати обваляти в цукровій пудрі, пересипати в скляну банку і щільно закрити кришкою. Зберігати солодощі в такому вигляді можна до двох тижнів.

Цукати з гарбуза з лимоном - рецепт

  • Гарбуз - 0,5 кг
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Вода - 80 мл
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Сода - 1 ч. л. (на 0,5 л води)

Гарбуз розрізати, прибрати насіння, промити овоч і нарізати його кубиками середнього розміру. Викласти гарбуз в глибоку ємність, залити водою з розчиненою в ній содою. Залишити на ніч, вранці воду злити, і обсушити шматочки гарбуза на паперовому рушнику.

У каструлю або казан висипати цукор, влити 80 мл води, поставити ємність на плиту. Варити сироп на повільному вогні, помішуючи, до кипіння, а потім через 1-2 хвилини вимкнути. Викласти гарбуз в сироп, перемішати і залишити на 3-4 години. Після цього гарбуз прибрати шумівкою, а сироп злити в іншу ємність. Лимон нарізати часточками, викласти в сироп, залити їм гарбуз і довести до кипіння. Вимкнути вогонь, залишити остигати.

Застелити деко пергаментним папером або взяти решітку, викласти на неї шматочки гарбуза і сушити в духовці 2-3 години при 50°C. Готові гарбузові цукати обваляти в цукровій пудрі і подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: