Рецепти смачних компотів з обліпихи / depositphotos.com

Корисна ягода містить вітаміни А і Е, завдяки чому часто використовується, як протизастудний засіб. Ягоди обліпихи зміцнюють тканини, підвищують здатність імунітету боротися з вірусами. Раніше ми розповідали, як зробити консервовані груші на зиму, а сьогодні поділимося рецептами компотів з обліпихи.

Компот з обліпихи і яблук

Для зазначеного рецепта знадобиться 1 дволітрова банка або 2 літрових.

  • яблука (дрібні) - 1 кг;
  • обліпиха - 200 гр;
  • цукор - 170 гр;
  • вода - 850 мл.

Банку і кришку для консервації ретельно промити теплою водою з додаванням соди, потім обполоснути проточною водою. Додатково простерилізувати банки. Яблука промити, обсушити. Обліпиху також промити, викласти на чистий рушник, почекати, поки стече вода.

Відео дня

Читайте такожЯк стерилізувати банки: 5 секретів консервації, яка не "вибухає"Банку наповнити яблуками, якщо купили великі - розрізати на кілька частин і видалити кісточки. Додати обліпиху. Закип'ятити воду, залити фрукти в банку до самого горлечка. Накрити кришкою, залишити на 20 хвилин. 

Після закінчення цього часу злити воду в каструлю, приготувати сироп (на 1 л води - 200 гр цукру). Перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини до повного розчинення цукру. В кінці залити фрукти в банку сиропом і закатати.

Компот з обліпихи і малини з медом

Як приготувати узвар будинку / depositphotos.com

У цьому рецепті використовуються інгредієнти в сушеному вигляді - виходить узвар

  • яблука - 3 ст.л;
  • кизил - 1 ст.л;
  • шипшина - 1 ст.л;
  • глід - 1 ст.л;
  • обліпиха - 1 ст.л;
  • чорна бузина - 1 ст.л;
  • натуральний мед - за смаком;
  • малина, полуниця, груші та будь-які інші плоди - за бажанням.

У сотейник з товстим дном налити воду, засипати сушені ягоди. Важливо використовувати тільки холодну воду. Поставити ємність на маленький вогонь, накрити кришкою, почекати, поки вода всередині закипить. Після закипання готувати узвар близько 30 хвилин. 

Додати сушені яблука, варити ще 20 хвилин. Обернути узвар теплим рушником або плідом, залишити на 2-3 години, щоб узвар наситився смаком і ароматом ягід. Після цього процідити напій через сито, за смаком додати мед. 

Компот з обліпихи з грушами

  • обліпиха - 350 гр;
  • груші - 350 гр;
  • цукор - 300-400 гр;
  • вода - 1 л.

Груші промити, нарізати на шматочки, видалити серцевину і скласти в банки. Потім перебрати обліпиху, промити під водою і засипати в банку. Дивіться, щоб плоди заповнили ємність на 1\3. 

Приготувати сироп: налити в каструлю воду, засипати цукор, варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Після цього злегка остудити сироп і поступово залити в банки. Закатати консервацію, перевернути і кришками вниз поставити в темне місце на дві доби.

Вас також може зацікавити: