Домашнє печиво - це завжди неймовірно смачно й затишно.
Є багато різних способів приготування печива. Можна, зокрема, зробити ласощі, використовуючи м’ясорубку.
Сформоване за допомогою м’ясорубки печиво виходить дуже красивим і прикрасить собою будь-яке чаювання. До того ж воно розсипчасте й ніжне на смак, таке, що просто тане в роті.
Печиво "Мімоза" через м’ясорубку
- Борошно - 600 г
- Курячі яйця - 2 шт.
- Вершкове масло - 250 г
- Цукор - 300 г
- Розпушувач - 2,5 г
- Ванілін - 2,5 г
Яйця розбити у простору миску, додати цукор і ванілін, розтерти масу вінчиком до білого. Ввести у яєчну масу розм'якшене вершкове масло, розмішати до однорідності.
Читайте такожМлинці з куркою та шоколадом: рецепт від шеф-кухаря Євгена КлопотенкаПросіяти борошно з розпушувачем, замісити тісто. Воно має вийти гладким, пружним та еластичним.
Сформувати з тіста ковбаску, пропустити її через м'ясорубку, встановивши решітку з великими отворами. Відрізувати печиво довжиною 8-10 см, викласти на деко, застелене пергаментом.
Випікати у духовці, розігрітій до 180°С, приблизно 15-20 хвилин. Остудити печиво і можна ласувати смачною випічкою.
Печиво з сиром через м’ясорубку
- Пшеничне борошно - 320 г
- Сир - 200 г
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 200 г
- Яйця - 2 шт.
- Розпушувач - 5 г
- Ванілін - 5 г
- Сіль - за смаком
Розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром, вбивати яйця та перемішати. Додати сир.
Просіяти борошно з розпушувачем та ваніліном, додати сіль, вимісити тісто – воно не повинно липнути до рук.
Готове тісто обмотати харчовою плівкою і відправити охолоджуватися, щоб було простіше перекрутити його через м'ясорубку.
За кілька годин діставати тісто з холодильника. Пропустити його через м'ясорубку. Перекручене тісто нарізати частинами в 6 см і викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати у духовці, розігрітій до 170°С упродовж 20 хвилин.
Печиво через м’ясорубку з маргарином
- Пшеничне борошно - 150 г
- Маргарин - 50 г
- Цукор - 50 г
- Ванільний цукор - 5 г
- Сметана - 40 г
- Розпушувач - 3 г
- Цукрова пудра - 30
- Сіль - за смаком
У миску викласти маргарин, додати звичайний і ванільний цукор, сіль та сметану. Просіяти борошно разом із розпушувачем, вимісити тісто до однорідного стану. Скачати його в кулю, обернувши харчовою плівкою, відправити у морозилку на 20 хвилин.
Потім пропустити тісто через м'ясорубку, відрізуючи "фарш" через кожні 5-6 см і викладаючи його на застелене пергаментом деко.
Випікати печиво при температурі 180°С упродовж півгодини. Готові вироби посипати цукровою пудрою й можна подавати до чаю.
Печиво через м’ясорубку на смальці
- Борошно пшеничне (просіяне) - 1 кг
- Масло вершкове - 200 г
- Смалець - 200 г
- Яйце куряче - 4 шт.
- Цукор - 200 г
- Сода, гашена оцтом - 1 ч. л.
Наріжемо в борошно вершкове масло, смалець і посікти. Потім додати цукор, яйця й погасити соду оцтом.
Читайте такожНеповторний смак дитинства: рецепт домашнього печива "Горішки"
Замісити м'яке, не туге тісто (борошно підсипати по мінімуму). Тепер його потрібно покласти на 15-20 хвилин у морозилку. Тим часом ввімкнути духовку на 180°С.
Приготувати м'ясорубку та необхідні насадки для печива. Дістати тісто, прокрутити його через м'ясорубку (повинні вилазити ковбаски-печенюшки) й скласти на деко.
Відправити у духовку на 15 хвилин до рум'яності печива.
Інші рецепти, які можуть зацікавити:
- Ніжно-повітряні сирники: як приготувати смаколик у духовці
- Налисники з маком та яблуками: як приготувати смачну страву
- Смачний солоний оселедець: як приготувати апетитну рибку вдома
- Наваристий суп із галушками: як приготувати ароматно-апетитну страву
- Смачне домашнє вино: рецепт приготування з білого винограду