Рецепт домашніх пончиків / фото prelest.com

Пончики нині є справжньою вуличною їжею, проте такий смаколик можна приготувати й удома. Такий десерт залюбки скуштують ваші друзі на гостинній зустрічі та оцінить малеча.

Сирні пончики

Для сирних пончиків рецепту знадобиться 300 г домашнього сиру, 2 яйця, 0,5 стакана цукру, 1 склянка борошна, 3 столові ложки сметани і соняшникової олії для смаження, сіль і сода – на кінчику ложки.

Творог змішайте з цукром, сметаною і яйцями. Необхідно додавати по чверть чайної ложки солі та соди. В останню чергу кладемо борошно і добре вимішуємо.

Відео дня

Читайте такожСмачний салат з печінкою тріски: рецепти чудової закуски

Щоб тісто вийшло еластичним, нехай хвилин 15 полежить прикрите рушником. Зробимо ковбаску, розділимо її на шматочки 2-3 см і кожен шматочок скачаємо в кульку.

Тим часом в глибоку сковороду наливаємо масло і ставимо на вогонь, щоб добре розжарений. Наші кульки акуратно опускаємо в масло, перемішуємо шумівкою для рівномірного обсмажування. Пончики виходять золотистого кольору.

Американські пончики (рецепт на 40 пончиків)

Знадобиться: півлітра теплого молока, 1,5 столової ложки дріжджів, 4 столові ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі, 3 яєчних жовтки, 50 г вершкового масла, 50 г ароматного алкоголю, 2 г ваніліну, 4 склянки борошна.

Для глазурі: 250 г цукрової пудри та пів склянки молока.

Щоб зробити тісно, нагрівайте молоко, додаючи до нього дріжджі, борошно, цукор та сіль. За консистенцією, суміш має бути схожа на сметану. Поставте на 30 хв у тепле місце. Коли з’являться бульбашки – додавайте молоко, вершкове масло, коньяк, жовтки та борошно. Замісіть тісто і дайте йому піднятися.

Читайте такожЯгідний смаколик на зиму: рецепти ароматного варення з чорної смородини

Готове тісто розгортаємо товщиною 3 мм. Вирізаємо виїмкою кружечки. В середині кожного робимо маленький отвір. Бублики залишаємо на 1 годину. У каструлю з товстими стінками (казан) наливаємо олії рівно стільки, щоб пончики в ньому плавали.

Смажимо пончики з усіх боків у гарячій олії. Готові пончики посипаємо пудрою.

Пончики на кефірі

Знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 яйце, 1 чайна ложка соди, цукру і солі, 3 столові ложки рослинної олії та 1 склянка борошна.

У кефір додаємо яйце, всипаємо сіль і цукор. Після цього додаємо соду. Після закінчення активного процесу піноутворення вливаємо олію.

Борошно просіваємо, тоді вона стає пишним, без домішок, збагачене киснем.

Читайте такожПишні та соковиті пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом, капустою та абрикосами

Додаємо борошно в миску і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не вийде гладким і еластичним. Ділимо тісто навпіл і кожну частину розгортаємо качалкою. Склянкою вирізаємо гуртки.

В середині кожного з них робимо виїмку маленького діаметра, щоб вийшло кільце. Смажити кільця треба в гарячій рослинній олії рівномірно з двох боків. Готові пончики посипаємо цукровою пудрою.

Пончики зі згущеним молоком

Вам знадобиться: пів банки згущеного молока, 2 яйця, 2 склянки борошна, по 0,5 чайної ложки солі й соди, соняшникова олія для смаження.

Для приготування тіста для пончиків зі згущеного молока треба збити яйця зі згущеним молоком, додати сіль і политу оцтом соду. Потім додати борошно. Замісити тісто і так залишити на 15 хвилин.

Далі сформувати джгутик товщиною у два пальці, нарізати шматочки, зробити з них кульки.

У глибокій сковороді просмажити в олії пончики. Готову випічку посипати цукровою пудрою.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: