Абрикосове варення на зиму / Фото - botanichka.ru

Варення з абрикосів виходить дуже смачним і благородним, з легкою приємною кислинкою. Це чудова начинка для пирогів, кексів і тістечок, а також вітамінні ласощі до чаю. УНІАН зібрав кілька рецептів варення на зиму, які сподобаються всім ласунам.

Абрикосове варення п'ятихвилинка

  • Абрикоси - 2 кг.
  • Цукор - 1 кг.

Абрикоси переберіть і ретельно промийте. Розділіть абрикоси на половинки і видаліть кісточки. Складіть абрикоси у велику каструлю з товстим дном. Не використовуйте емальовану каструлю, інакше смак варення зіпсується.

Засипте абрикоси цукром і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште при кімнатній температурі на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. Поставте каструлю на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин після закипання. Знімайте пінку.

Відео дня

Простерилізуйте банки і розлийте варення. Закрутіть банки, переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Після повного охолодження Зберігайте банки з варенням в прохолодному місці.

Абрикосове варення часточками / фото ua.depositphotos.com

Абрикосове варення з лимоном і коньяком

  • Абрикоси - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Коньяк - 150 мл.
  • Лимонний сік - 150 мл.

Промити і перебрати абрикоси, розділити на половинки і видалити кісточки. Перекласти абрикоси в глибоку каструлю, додати лимонний сік, коньяк і склянку цукру. Залишити абрикоси в каструлі на ніч, щоб вони пустили сік. 

Каструлю поставити на невеликий вогонь і варити 10-15 хвилин після закипання. Потім засипте решту цукру, знову доведіть до кипіння і варіть варення 30 хвилин. Знімайте пінку з поверхні. Простерилізувати банки і кришки. Готове варення повністю остудити і розлити по банках. Закатати банки і зберігати в прохолодному місці.

Абрикосове варення з апельсином

  • Абрикоси - 1 кг.
  • Апельсини - 1 шт.
  • Цукор - 0.8 кг.

Видалити кісточки абрикосів і нарізати фрукти кубиком. Скласти абрикоси у велику каструлю і засипати цукром. Залишити на кілька годин. Апельсин розділити на часточки, видалити білі плівки і кісточки. М'якоть перебити в блендері. Додати до абрикосів.

Поставити каструлю на невеликий вогонь і довести до кипіння. Варити 15 хвилин, постійно помішуючи. Розкласти варення по стерилізованим банкам і закрити кришками. Перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і зберігати до повного охолодження. Потім переставити банки в прохолодне місце.

Вас також можуть зацікавити рецепти: