Сливи на зиму - рецепт сливового варення / фото ua.depositphotos.com

Роблять його з фруктів будь-яких сортів. Варити сливи можна як цілими, так і розрізавши навпіл. Можливі також варіанти варення зі слив з кісточками та без них.

Варення зі слив

  • Сливи - 1 кг
  • Вода - 650 мл
  • Цукор - 1,5 кг

Частину цукру (800 г) розчинити в двох склянках води, довести до кипіння. Потім гарячим сиропом слід залити плоди слив, після чого необхідно витримати 4-5 годин, щоб вони просочилися ним.

Читайте такожІдеальне варення з вишні: як приготувати ароматний смаколик

Варити сливу потрібно з витягами, у декілька прийомів. Перше варіння слід проводити дуже обережно, щоб не лопнула шкірка. Якщо сливи дуже ніжні, краще не доводити їх до кипіння, а витримувати хвилин 5-7 при температурі 90°С. Потім треба витримати близько 8 годин.

Далі, залежно від стану плодів, сливи потрібно варити два або три рази із витримкою. Перед 2-м або 3-м варінням додати сироп, приготовлений із залишків цукру і води.

Дрібні сливи немає необхідності витримувати, а варити їх відразу після першого, другого прийому.

Варення зі слив без кісточок

  • Сливи - 2 кг
  • Цукор - 2,6 кг
  • Вода - 800

Сливи добре промити й висушити. Потім видалити плодоніжки, розрізати плоди навпіл і вийняти кісточки.

Приготувати сироп, змішавши воду і цукор у каструльці, покласти на середній вогонь і нагрівати доти, поки не розчиниться весь цукор.

Залити половинки плодів гарячим сиропом.

Як приготувати варення зі слив / фото ua.depositphotos.com

Сливове варення варимо в три-чотири прийоми, чергуючи його варіння впродовж 10 хвилин із вистоюванням по 8 годин.

Зваривши варення дати йому трохи охолонути, а потім викласти у стерилізовані банки і закрити кришками.

Сливове варення з шоколадом

  • Сливи - 3 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Какао-порошок - 100 г
  • Вершкове масло - 300 г
  • Гіркий шоколад - 100 г

Сливи дуже дрібно порізати, засипати цукром і дати постояти 2-3 години. Після цього проварити сливи 10 хвилин і дати охолонути.

Читайте такожМалина: рецепти на зиму, користь і шкода ягід

Закип’ятити знову сливи, додати вершкове масло і варити 10 хвилин, остудити. Потім вкотре закип'ятити сливи, додати плитку гіркого шоколаду та какао-порошок, варити впродовж 10 хвилин.

Готове варення розлити в банки і закрутити.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram