В Україні закінчується сезон кабачків. Зберігаються вони недовго, тому надлишок овочів можна закрити в банку на зиму. Консервовані кабачки можуть бути прекрасною овочевий закускою або десертом.
Солодкі консервовані кабачки
Ці кабачки за смаком нагадують консервовані ананаси.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт,
- Апельсин – 1 шт,
- Ванілін, вода, цукор і лимонна кислота.
Спосіб приготування:
Кабачки миємо, очищаємо. Нарізаємо середнім кубиком.
Паралельно стерилізуємо 3 баночки і 3 кришки до них.
Апельсин миємо, ошпарюємо й обсушуємо. Знімаємо цедру, видавлюємо сік.
У стерильні банки дуже щільно укладаємо шматочки кабачка, не забуваючи покласти на дно цедру.
У каструльку наливаємо воду, додаємо цукор, сік, 1 щіпку ваніліну і лимонну кислоту (якщо не використовуєте сік лимона). Даємо сиропу покипіти 1 хвилину.
Тепер прикриваємо банки кришками та поміщаємо їх у велику каструлю, на дно якої застеляємо ганчірочкою. Наливаємо в каструлю воду так, щоб вона доходила до плічок банок. Після закипання, при повільному бульканні, тримаємо там кабачки 15 хвилин.
Дістаємо банки з води та закриваємо їх кришками. Перевертаємо банки денцем вгору, закутуємо і даємо так повністю охолонути.
Мариновані кабачки
Читайте такожАпетитні макарони по-флотськи: рецепти народної стравиЦе чудова закуска з щільною хрусткою м'якоттю і приємним смаком.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1.5 кг,
- Лист хрону – 1 шт,
- Зелень петрушки – 0.5 пучків,
- Парасолька кропу – 1 шт,
- Чорний перець-горошок – 10 шт,
- Зерна гірчиці – 1 ч. л.,
- Часник – 10 зубчиків,
- Перець гострий червоний – 1 шт,
- Сіль – 2 ст. л.,
- Цукровий пісок – 2 ст. л.,
- Оцет 9% - 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Банки стерилізуємо, металеві кришки кип'ятити кілька хвилин. Далі на дно підготовленої ємності кладемо половинку аркуша хрону і до 10 гілочок зелені петрушки.
У банку відправляємо парасольку кропу, часник, горошини чорного перцю і зерна гірчиці.
Читайте такожБаклажани в банці: топ-5 рецептів заготовок на зимуКабачки миємо їх, витираємо паперовим рушником, зрізаємо з двох сторін хвостики та нарізаємо на кружечки приблизно по 2 сантиметри.
Накладаємо гуртки кабачків в банку. Заповнивши ємність наполовину, відрізаємо шматочок гострого червоного перцю і відправляємо в банку.
Продовжуємо заповнювати ємність кабачками. Зверху кладемо ще приблизно 10 гілочок зелені петрушки. Можна їх розподілити по банку, а можна просто відправити пучком.
Тепер накриваємо все, що залишилася половинкою листків хрону, щоб окріп, який буде заливатися в банку, не потрапляв відразу на кабачки, а лився на аркуш.
Нагріваємо воду до кипіння і заливаємо в банку. Залишаємо прогріватися хвилин 10. Щоб тепло швидко не йшло ємність можна вкрити. Далі воду зливаємо і кип'ятимо знову. Поки вода закипає, в банку насипаємо сіль і цукор і додаємо оцет. Як тільки закипить вода, заливаємо її в банку і тут же закриваємо.
Банку перевертаємо, закутуємо і залишаємо до повного самостійного остигання. Потім кабачки можна заховати в прохолодне місце для зберігання.
Читайте також рецепти: