Для того, щоб як слід відзначити свято, ми рекомендуємо подумати не тільки про унікальний образ, але і про закуски. УНІАН розповість, які традиційні страви на Хелловін можна приготувати, щоб зустріти торжество у всеозброєнні.
Раніше ми розповідали, як вирізати гарбуз на Хелловін.
- Сосиски "Мумії"
- Рисові кульки у вигляді гарбуза
- Печиво "Чаклунські пальчики"
- Пунш на Хелловін
- Гарбузові мафіни "Павутинка"
Сосиски "Мумії"
- Маленькі копчені сосиски.
- Тісто листкове-дріжджове для круасанів або звичайне листкове.
- Гірчиця або кетчуп.
Взяти тісто, розрізати його на квадратики за розміром сосисок. Обернути сосиски так, щоб візуально тісто нагадувало розтягнутий бинт. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 180°C до готовності тіста. В кінці намалювати гірчицею пики на сосисках.
Рисові кульки у вигляді гарбуза
- Рис круглозернистий - 200 г.
- Вода - 250 мл.
- Сік морквяний свіжовичавлений - 150 мл.
- Сіль - за смаком.
Для прикраси:
- Маслини.
- Перець солодкий зелений.
Читайте такожХелловін 2021: як з'явилося свято, що означає, чому потрібно вирізати гарбузРис промити і висипати в каструлю, додати воду і морквяний сік. Якщо ви хочете отримати більш насичений колір, то можна додати томатну пасту або мелену паприку. Посолити, поперчити рис з соком. Довести рис до кипіння, варити 20 хвилин, потім остудити.
Змочити руки водою, сформувати кульки з рису, злегка притискаючи, щоб він тримав форму. З маслин вирізати "очі" і "рот", а з зеленого перцю плодоніжки. Задекорувати кульки.
Печиво "Чаклунські пальчики"
На 30 "пальчиків":
- Мигдаль очищений - 30 шт.
- Борошно - 300 г.
- Масло вершкове - 110 г.
- Яйце - 1 шт.
- Цукрова пудра - 100 г.
- Лікер апельсиновий - 15 мл.
- Розпушувач - 1,5 ч.л.
- Сіль морська велика - щіпка.
Збити міксером розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце і лікер. Додати розпушувач, сіль, частину борошна і перемішати. Висипати на стіл решту борошна і швидко замісити тісто так, щоб воно було еластичним і не прилипало до рук. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.
Читайте такожЯк приготувати гарбузовий суп-пюре: 4 рецепта першої стравиДістати тісто, сформувати з нього ковбаску і розрізати на 30 частин. З кожної частини виліпити палець, ножем зробити малюнок (складочки, фаланги), з того боку, де повинен бути ніготь, прикріпити мигдаль.
Деко застелити пергаментом, пофарбувати мигдаль будь-яким варенням червоного кольору. Випікати печиво 10-20 хвилин при температурі 180°C.
Пунш на Хелловін
Якщо ви будете робити такий напій для дітей, то можна замість червоного вина використовувати журавлинний морс.
- Сік яблучний - 1 стакан.
- Вино червоне - 1 стакан.
- Яблука - 3 шт.
- Цукор коричневий - за смаком.
- Кориця - 1 паличка.
- Горіх мускатний - 1 щіпка.
Вилити яблучний сік в сотейник, додати корицю, цукор і мускатний горіх. Нагріти, але не кип'ятити. Почекати, поки охолоне, а потім процідити. Яблука очистити від шкірки і насіння, гострим ножем вирізати пики.
Змішати в ємності для пуншу червоне вино і яблучний сік з сотейника, покласти в нього яблука і додати палички кориці. Настоювати напій 1 годину, а потім подавати до столу.
Гарбузові мафіни "Павутинка"
Для цього рецепта вам буде потрібен запечений або відварний гарбуз.
- Гарбузове пюре - 120 г.
- Борошно пшеничне - 75 г.
- Борошно кукурудзяне - 50 г.
- Яйце - 1 шт.
- Сметана - 100 г.
- Олія соняшникова - 1,5 ст.л.
- Сода - 0,5 ч.л.
- Оцет столовий - 0,5 ч.л.
- Цукор - 50 г.
- Цукрова пудра - 0,5 ст.л.
У мисці з'єднати яйце і цукор, потім збити віночком до утворення густої піни. Додати гарбузове пюре, сметану, соняшникову олію. Перемішати, додати соду, погашену оцтом, і знову перемішати. Змішати кукурудзяне і пшеничне борошно, просіяти, додати в суміш і замісити тісто.
Взяти формочки для кексів, помістити туди паперові капсули і заповнити їх тестом на 2\3. Випікати блюдо в духовці 20-30 хвилин при температурі 180°C. Готові кекси посипати цукровою пудрою і прикрасити вирізаними фігурками кажанів. Альтернативний варіант - намалювати павутинку джемом або топпінгом темного кольору.
Читайте також: