Салат з печінкою тріски - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Салат з печінкою тріски – дуже смачна страва. Завдяки особливій консистенції цього продукту страва виходить дуже ніжною й цікавою.

Існує декілька варіантів салату з печінки тріски. Часто роблять його з яйцем, морквою, сиром і майонезом. Інгредієнти викладають шарами, а потім ошатно прикрашають страву. Такий салат буде справжньою окрасою святкового столу.

Салат з печінкою тріски з яйцем

  • Печінка тріски - 80 г
  • Яйця - 4 шт. (2 - в салат, 2 – для прикрашання)
  • Твердий сир - 100 г
  • Зелений горошок - 100 г
  • Петрушка - 7 г
  • Сіль - за смаком
  • Майонез - 40 г

Спочатку необхідно зварити яйця круто. Залити їх холодною водою, щоб охололи й легше очищалися від шкаралупи.

Відео дня

Читайте такожНайніжніші вареники з вишнею: як приготувати неймовірно смачну страву

Печінку тріски вийняти з банки, обсушити на паперовому рушнику, щоб стекли надлишки олії. Печінку нарізати середніми шматочками.

Петрушку помити, обсушити, дрібно порізати. Твердий сир подрібнити на великій тертці. 2 яйця очистити, порізати невеликими кубиками.

З'єднати печінку тріски, нарізані яйця, зелений горошок і тертий сир. Трохи посолити, додати майонез. Перемішати.

Сформувати салат за допомогою кулінарної форми або викласти у салатник. За бажанням можна прикрасити салат, вирізавши з 2 яєць квіточки – з білка чашечку, а всередину покласти жовток.

Салат "Мімоза" з печінкою тріски

  • Печінка тріски - 240 г
  • Цибуля - 80 г
  • Картопля - 200 г
  • Морква - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Петрушка - 15 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень для прикрашання - за смаком
  • Ікра червона для прикрашання - за смаком

Яйця зварити круто. Картоплю та моркву також зварити до готовності (не очищаючи). Готові яйця та овочі охолодити.

Картоплю нарізати маленькими кубиками, а моркву та яйця (білки і жовтки в окремі миски) – натерти на тертці.

Як приготувати салат з печінкою тріски / фото ua.depositphotos.com

Печінку тріски викласти в миску, розім’яти за допомогою виделки.

Цибулю очистити й дрібно нарізати. Петрушку подрібнити.

Далі починаємо збирати салат. На дно салатника викласти картоплю, посипати її трохи сіллю та перцем, змастити майонезом (найкраще зробити з нього тонку сіточку).

На картоплю викласти нарізані цибулю і зелень. Наступний шар – печінка тріски. Далі викласти натерту моркву, змастити майонезом. Потім йдуть білки та сіточка з майонезу. А завершальним шаром будуть жовтки.

Залишилося лише прикрасити салат зеленню та червоною ікрою, прибрати його охолоджуватися на кілька годин у холодильник.

Салат з печінки тріски в тарталетках

  • Готові тарталетки - 160 г
  • Печінка тріски - 200 г
  • Солоні огірки - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 60 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Майонез - 5 г
  • Кріп - 5 г
  • Сіль - за смаком

Печінку тріски разом із рідиною викласти в миску. Розім’яти печінку за допомогою виделки.

Яйця відварити круто, потім перекласти в миску з холодною водою. Очистити яйця від шкаралупи, нарізати дрібними кубиками. Викласти в миску з печінкою.

Читайте такожПишні та соковиті пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом, капустою та абрикосами

Солоні огірки також нарізати кубиками, але невеликими. Невелику цибулину нарізати кубиками. Кріп помити й дрібно порізати.

Викласти цибулю та кріп у миску з іншими інгредієнтами. Посолити за смаком, додати трішки майонезу.

Гарненько перемішати начинку, наповнити нею тарталетки. Одразу ж подавати їх на стіл. Звичайно ж, можна прикрасити страву свіжою зеленню.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: