Що приготувати з бур'янів / depositphotos.com

Безліч трав в природі - це далекі родичі звичних нам культурних рослин. Незважаючи на те, що бур'яни вважаються величезною проблемою для городників, деякі з них можуть стати ключовим елементом страви і врятувати вам життя. УНІАН розповість, які є види бур'янів, безпечних для організму.

Раніше ми говорили про те, чим знищити бур'яни на городі і як їх потім використовувати в господарстві.

Їстівні трави для салату - перелік

Найбільш популярними рослинами, придатними для приготування їжі вважаються:

Відео дня
  • кульбаба - з квітів, коренів і листя кульбаб готують лікарські засоби, салати і навіть тонізуючу каву;
  • кропива - лідер за вмістом вітаміну С, особливо цінні верхні пагони, які потрібно перед готуванням обдавати окропом;
  • подорожник - містить багато поживних речовин, підходить для приготування різних страв і добре поєднується з коренеплодами;
  • лопух - за смаком схожий на артишок з горіховим післясмаком, багатий цинком, кальцієм, селеном, фосфором;
  • лобода - молоді пагони мають поживні властивості, ця рослина дуже популярна у прихильників правильного харчування.

Абсолютно всі з перерахованих вище рослин рятували людей в період Великої Вітчизняної війни, не даючи їм померти від голоду. Люди варили з трав настої і відвари, додавав в салати і перші страви, отримуючи безліч необхідних корисних речовин.

Салати з бур'янів - рецепти

Салат з кульбабою, яблуком і капустою

  • білокачанна капуста - 200 гр
  • листя кульбаби - 100 гр
  • яблука кислі - 2 шт
  • морква - 1 шт
  • рослинна олія або сметана

Листя кульбаб вимити, залити підсоленою водою і залишити на 40 хв. Промити під проточною водою, нарізати соломкою всі зазначені інгредієнти, а листя кульбаби довільно подрібнити. Все змішати в одній ємності і заправити маслом\сметаною.

Салат з листя лопуха

  • листя лопуха - 50 гр
  • зелена цибуля - 50 гр
  • тертий хрін - 30 гр
  • сметана
  • солі

Листя лопуха промити, опустити на 1-2 хвилини в окріп, потім обсушити і дрібно нарізати. Також подрібнити зелену цибулю і з'єднати інгредієнти, додавши до них тертий хрін. В кінці заправити сметаною і посолити.

Салат з кропивою і яйцями

  • кропива - 1 пучок (100 гр)
  • яйця - 3 шт
  • петрушка - 1 пучок
  • часник - 1 зубчик
  • сметана

Кропиву ретельно промити, залити окропом і залишити на 1-2 хвилини. Потім злити окріп, а кропиву віджати і обсушити. Яйця зварити, очистити, дрібно нарізати. З'єднати яйця з кропивою, додати подрібнений часник і петрушку, заправити салат сметаною.

Салат з подорожником і помідорами

  • помідори - 2-3 шт
  • зелена цибуля - 1 пучок
  • подорожник - 50 гр
  • огірки - 2-4 шт
  • яйця - 2 шт
  • листя салату - пучок
  • кріп і петрушка - пучок 
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Вимити всі овочі і трави, помідори, огірки і яйця нарізати кубиками, а листя салату порвати. Зелену цибулю, подорожник, кріп і петрушку подрібнити. Змішати всі інгредієнти разом, посолити, поперчити і заправити салат рослинним маслом.

Салат з лободи

  • картопля - 300 гр
  • помідори - 200 гр
  • огірки - 200 гр
  • салат листовий - 80 гр
  • листя лободи - 80 гр
  • зелена цибуля - пучок
  • майонез або сметана
  • кріп, петрушка
  • солі

Картоплю відварити, потім остудити і нарізати кубиками. Так само вчинити з огірками і помідорами. Зелену цибулю, кріп і петрушку подрібнити. Листовий салат і лободу порвати довільними шматочками. Всі інгредієнти з'єднати в одній ємності, посолити і заправити майонезом або сметаною.

Вас також можуть зацікавити новини: