Заправка для борщу на зиму / фото 1zoom.ru

Наваристий борщ – обов'язкова страва на столі кожної української родини. У багатьох господинь вистачає багато часу на його приготування, а заправка для борщу помітно прискорює процес.

Додавати заправку в борщ потрібно приблизно в кінці приготування. Спочатку зваріть овочевий або м'ясний бульйон, потім додайте картоплю і капусту (якщо в заправці немає капусти). Заправку слід додавати в суп коли картопля стане м'якою. На 5 л борщу використовуйте приблизно 400 г заправки.

Заправка для борщу з буряком і помідорами

  • Буряк - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Олія - 650 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль - 130 г.
  • Оцет 9% - 100 мл.
  • Запашний перець - 15 шт.
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Вода - 150 г.

Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин. 

Відео дня

Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи овочі. Заправку перекласти в стерилізовані банки, перевернути догори дном і остудити. Після цього вона готова.

Заправка для борщу рецепт / фото ua.depositphotos.com

Заправка для борщу з капустою

  • Буряк - 3 кг.
  • Цибуля - 1 кг.
  • Морква - 1 кг.
  • Капуста - 1 кг.
  • Помідори - 1 кг.
  • Цукор - 200 г.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Олія - 250 г.
  • Оцет 9% - 125 г.

Буряк і моркву подрібнити в кухонному комбайні, цибулю дрібно нарізати. Помідори перемолоти блендером. Капусту нашаткувати. Всі овочі перекласти у велику каструлю. До овочів додати цукор, олію, сіль, оцет. Довести до закипання на великому вогні, потім зменшити вогонь до середнього і тушкувати 30 хвилин. Готову заправку розкласти по стерилізованим банкам, укутати ковдрою і дати охолонути.

Заправка для борщу з перцем

  • Буряк - 3 кг.
  • Морква - 1 кг
  • Цибуля - 1 кг.
  • Помідори - 1 кг.
  • Болгарський перець - 5 шт.
  • Олія - 220 г.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Цукор - 200 г.
  • Оцет 9% - 125 г.

Читайте такожВідбивні зі свинини на сковороді: страви зі соковитого м яса і 4 рецепти маринадуМоркву і буряк натерти на тертці або подрібнити в кухонному комбайні. Перекласти в каструлю, посипати цукром і сіллю. Влити в каструлю олію і поставити каструлю на середній вогонь. Тушкувати 15 хвилин. Нарізати цибулю півкільцями і викласти до овочів, тушкувати ще 5 хвилин. Помідори нарізати півкільцями, перець - соломкою. Всі овочі тушкувати разом 25 хвилин на невеликому вогні.

Готову гарячу заправку розкласти по стерилізованим банкам. Закрити кришками, накрити банки пледом і залишити до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: