Аджапсандалі від одеського ресторатора Савви Лібкина / фото eda.ru

Відомий одеський ресторатор Савва Лібкін у прямому ефірі готує традиційну кавказьку страву - аджапсандалі.

Допомагає йому головний редактор і керівник проекту Forbes Ukraine Володимир Федорін.

Читайте такожКотлети з кролика з пюре Беньє: рецепт від відомого одеського ресторатора Лібкіна (відео)

Відео дня

Трансляцію можна подивитися на особистій сторінці Савви Лібкина в Facebook. УНІАН, будучи інформаційним партнером, транслює процес приготування в прямому ефірі.

"У перекладі слово «аджапсандалі» означає «яка ти чудова». Страва з такою назвою зобов'язана була потрапити на прямий ефір до двох чоловіків — можливо, трохи грузинів і точно одеситів. Допомагає мені в цьому Володимир Федорін. Ми обидва корінні одесити, так що буде по-одеськи іронічно, оптимістично і атмосферно. Ми обидва любимо традиційну грузинську кухню, так що розповімо вам легенду появи аджапсандалі і чим це блюдо відрізняється від рататуя. Ми обидва захоплюємося смачною їжею і красивими жінками, так що ефір традиційно пройде в ресторані «Дача»", - повідомив Лібкін.

Подавати страву гостям почнуть з 12:30. Усі охочі можуть поставити свої запитання у коментарях під відео.

Зазначимо, аджапсандалі - страва кавказької, грузинської, абхазької, азербайджанської, вірменської кухні, також зустрічається в кухнях середньоазіатських тюркських народів. Готується з обов'язкових інгредієнтів: баклажани, помідори, солодкий перець, ріпчаста цибуля, часник, пучок кінзи, базилік, рослинна олія, сіль, перець за смаком. Іноді додаються картопля і гострий перець. Як правило, беруться невеликі баклажани, а всі супутні продукти беруться в свіжому вигляді.

Найближчий європейський аналог - овочеве соте (рататуй), в якому, однак, баклажани можуть не бути основним інгредієнтом або відсутні зовсім, а також можуть використовуватися інші прянощі.

Як повідомляв УНІАН, на минулих вихідних Лібкін готував фаршировані перці разом з Владиславом і Тетяною Бурдою.