Смачна шаурма вдома / фото ideamaniya.ru

У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою. Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви.

Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів. Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.

Шаурма класична домашня

  • Вірменський лаваш - 2 шт.
  • Пекінська капуста або листя салату - 100 г.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Морква по-корейськи - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Свіжий огірок - 2 шт.
  • Сир - 100 г.
  • Сіль, перець.

Для соусу:

Відео дня
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Приправа каррі.
  • Приправа хмелі-сунелі.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Петрушка.
Рецепт шаурми з куркою / фото ua.depositphotos.com

Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.

Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі. 

Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку. 

Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.

Шаурма з сосискою домашня

Рецепт шаурми з сосисками / фото cookpad
  • Капуста білокачанна - 100 г
  • Кетчуп - 4 ч. л.
  • Лаваш тонкий вірменський - 2 шт.
  • Цибуля фіолетова - 1 шт.
  • Майонез - 4 ч. л.
  • Олія соняшникова рафінована - 30 мл
  • Петрушка свіжа - 2 гілочки.
  • Сосиски молочні - 4 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Помідор - 4 шт.

Сосиски відварити в каструлі і очистити від шкірки. Капусту дрібно нашинкувати, цибулю нарізати півкільцями, зелень дрібно порубати, сир натерти на тертці, нарізати помідор.

Лаваш змастити сумішшю кетчупу і майонезу. Викласти капусту, зелень і цибулю. Покласти сосиски і помідор, посипати сиром. Згорнути лаваш і підсмажити 3 хвилини з обох сторін.

Читайте також інші рецепти: