Рубані котлети рецепт / фото ua.depositphotos.com

Рубаними називають котлети, приготовані без м'ясорубки. М'ясо для цієї страви дуже дрібно ріжуть ножем. Рубані котлети зазвичай готують з курячого філе з додаванням зелені і овочів, тому блюдо прекрасно підходить для дітей.

Рубані котлети з курячого філе класичні

  • Куряче філе - 350 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сметана - 1 стол.л.
  • Крохмаль - 1 стол.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія - 30 г.
  • Часник - 2 зубч.
  • Зелень за смаком.
  • Сіль, спеції за смаком.

Куряче філе промити і нарізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Щоб м'ясо було легше нарізати, його можна трохи підморозити в морозилці. Так само дрібно нарізати цибулину і зелень. Змішати м'ясо, зелень, сметану, яйце, крохмаль, сіль і спеції. Перемішати всі інгредієнти.

Розігріти сковороду з олією. Сформувати з фаршу котлети і обсмажувати 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні. 

Відео дня

Рубані котлети зі свинини з майонезом

  • Свинина - 500 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Майонез - 1 стол.л.
  • Крохмаль - 2 стол.л.
  • Рослинна олія - 30 г.
  • Зелень, сіль, спеції за смаком.

М'ясо покласти в морозилку на 20 хвилин. Підморожене м'ясо дрібно нарізати ножем. Викласти в миску і додати до свинини яйце, дрібно нарізані зелень і цибулю, майонез, крохмаль. Перемішати фарш, посолити і поперчити, додати спеції за смаком. Розігріти сковороду з олією. Викласти фарш ложкою в сковороду і смажити з двох сторін по 5 хвилин.

Рубані котлети з курки / фото ua.depositphotos.com

Рубані котлети з овочами

  • Куряче філе - 600 г.
  • Помідор - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Пучок зелені.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.

Куряче філе підморозити і дрібно нарізати. Болгарський перець і цибулю дуже дрібно порубати. З помідорів видалити м'якоть з насінням і дрібно нарізати. Змішати рубане м'ясо, овочі, яйця, майонез, нарізану зелень і борошно. Посолити і поперчити фарш. Розігріти олію на сковороді. Викласти котлети ложкою і обсмажувати з двох сторін по 5 хвилин. У фарш можна додати будь-які інші овочі.

Вас також можуть зацікавити новини: