Харчування в українських шкільних їдальнях залишає бажати кращого. Багато батьків дають дитині в школу їжу в контейнері. Догодити смакам маленького привереди і при цьому приготувати корисний обід – непросте завдання. УНІАН зібрав кращі варіанти смачного і поживного обіду для ваших непосид.
Щоб дитині було зручно їсти обід, можна купити ланч бокс з декількома відділеннями. Одне з відділень наповнюється основною стравою, а в інші кладуть овочі та фрукти.
Лаваш з куркою і овочами
Таку страву зручно їсти руками. У такому обіді дотриманий оптимальний баланс корисного м'яса, свіжих овочів і хліба.
- Куряче філе – 250 г.
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Авокадо – 0,5 шт.
- Йогурт густий – 4 ст. л.
- Сіль – 2-3 щіпки
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Приправа за смаком.
Куряче філе розрізати на скибочки і відбити. Посолити і поперчити, залити йогуртом і залишити на 15 хвилин. Обсмажити філе на сковороді з двох сторін і нарізати соломкою. Огірок нарізати соломкою, помідор і авокадо – кубиками. У центр лаваша викласти овочі і м'ясо, полити йогуртом і посипати приправою. Загорнути лаваш конвертом і покласти в холодильник на ніч. Вранці перекласти в контейнер.
Домашній сендвіч
Сендвіч дуже зручно їсти руками. Для приготування такого бутерброда використовуйте тостовий хліб. У начинці для сендвіча використовуйте улюблені продукти дитини.
- Хліб для тостів – 4 шт.
- Буженина з телятини – 4 скибочки.
- Огірок – 1 шт.
- Твердий сир – 2 скибочки.
- Домашній майонез.
Для сендвіча хліб змастити домашнім майонезом. Викласти на хліб скибочку сиру, тонко нарізану буженину і кружечки огірка. Накрити зверху другим тостом і злегка притиснути рукою бутерброд. Повторити з другим сендвічем. Залишити бутерброди на ніч в холодильнику і з ранку перекласти в контейнер.
Тарталетки з овочами і сиром
Для такого рецепта можна використовувати готові тарталетки або випекти домашні з пісочного тіста. У начинку тарталетки покладіть варені овочі, які подобаються дитині. Потім приготуйте заливку: збийте яйце з дрібкою тертого сиру і 30 мл молока або вершків. Овочі залити яєчною заливкою і випікати тарталетки 15 хвилин при 180 градусах.
Курячі тефтелі
- Куряче філе – 1 шт.
- Рис відварений – 100 г.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль, цукор і перець – за смаком.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Читайте такожАпетитні макарони по-флотськи: рецепти народної стравиФіле подрібнити в фарш, вбити яйце. Додати до фаршу варений рис. Посолити і поперчити, перемішати. З фаршу зформувати тефтелі і обсмажити на сковороді 4 хвилини з кожного боку. Для підливи в блендері подрібнити помідори і цибулю, додати сіль і дрібку цукру. Залити тефтелі підливою і тушкувати 15 хвилин. Викласти в контейнер з улюбленою кашею дитини або картопляним пюре.
Рулет з омлету
Відмінний варіант перекусу для дітей, які люблять яйця.
- Яйця – 3 шт.
- Твердий сир – 30 г.
- Сметана (15-20%) – 70.
- Плавлений сирок – 1 шт.
- Пучок кропу.
Яйця вбити в миску, додати сметану і тертий сир і розмішати до однорідності. Деко для запікання вистилаємо папером для випічки і виливаємо збиті яйця. Випікаємо яєчний омлет близько 10 хвилин при 180°С. Омлет змастити сметаною або домашнім майонезом. Окремо змішати натерті плавлені сирки з подрібненим кропом.
Начинку викласти на омлет і згорнути рулетом. Залишити рулет на ніч в холодильнику і вранці нарізати кружечками. За бажанням в начинку можна покласти будь-які овочі або м'ясо.
Читайте також інші рецепти: