З м'яса хрюшки можна зробити величезну кількість страв - від наваристого борщу до пікантної буженини в духовці. Раніше ми розповідали, що приготувати зі свинини в духовці і на мангалі, а сьогодні розберемося з м'ясними стравами на сковороді.
- Соковита свинина на сковороді з рисом і сиром
- Свинина на сковороді - простий рецепт з грибами
- Свинина на сковороді з борошном
- Свинина на сковороді шматочками з овочами і кунжутом
Соковита свинина на сковороді з рисом і сиром
- свинина без кістки - 450 г;
- ріпчаста цибуля - 0.5 шт;
- морква - 1 шт;
- часник - 2 зубчики;
- зелена цибуля - 4 стебла;
- сир "Чеддер" - 130 г;
- оливкова олія - 2 ст.л;
- рис - 200 г;
- спеції - 1 ст.л;
- заморожений горошок - 100 г;
- курячий бульйон - 500 мл;
- сметана - 120 г;
- сіль і перець - за смаком.
Свинину нарізати шматочками, цибулю і моркву - кубиками. Розігріти сковороду з маслом, злегка підсмажити на ній інгредієнти. Додати рис, бульйон, спеції, подрібнений часник і горошок.
Варити 20 хвилин, періодично помішуючи. Посипати блюдо половиною тертого сиру, додати сметану, тушкувати під кришкою 5 хвилин. Потім висипати кількість сиру, що залишилась, і залишити настоюватися. Перед подачею прикрасити подрібненою цибулею.
Свинина на сковороді - простий рецепт з грибами
- свиняча вирізка - 450 г;
- печериці - 300 г;
- помідори - 3-4 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- часник - 1 зубчик;
- зелень - 2-3 гілочки;
- сіль і перець - за смаком;
- паприка - 2 ст.л;
- оливкова олія - 3 ст.л;
- чебрець - 0.5 ч.л;
- сушений кмин - 0.5 ч.л;
- томатна паста - 2 ст.л;
- курячий бульйон - 120 мл.
Читайте такожНавіщо готувати курку в молоці: несподівана кулінарна хитрістьСвинину, помідори і гриби нарізати великими кубиками, цибулю дрібно нашаткувати. М'ясо посипати сіллю і паприкою, обсмажити протягом 5-6 хвилин на розігрітій сковороді. Викласти на тарілку і накрити фольгою. На тому ж маслі обсмажити печериці до золотистого кольору, прибрати гриби до м'яса.
Викласти нарізану цибулю, обсмажувати її 3-5 хвилин. Посипати часником, кмином, паприкою і чебрецем. Перемішати і протушкувати ще пару хвилин. Потім додати помідори, томатну пасту і бульйон. Довести до кипіння, варити 10 хвилин. З'єднати в сковороді з м'ясом і грибами, тушкувати до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким. Перед подачею посипати зеленню.
Свинина на сковороді з борошном
- свинячий окіст - 300 г;
- яйце - 1 шт;
- молоко - 240 мл;
- борошно - 300 г;
- сіль - 1.5 ч.л;
- мелений чорний перець - 1 ч.л;
- мелений червоний перець - 0.5 ч.л;
- тертий мускатний горіх - 0.5 ч.л;
- рослинна олія - 2-3 ст.л.
Свинину промити, нарізати на тонкі довгі шматочки. В окремій ємності збити яйце з молоком. На плоску тарілку висипати борошно, сіль, перець і мускатний горіх. Обваляти кожен шматочок свинини спочатку в яєчній суміші, потім в борошні. Обсмажувати на розігрітій сковороді з маслом протягом 3-5 хвилин. В кінці викласти шматочки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Свинина на сковороді шматочками з овочами і кунжутом
Для цього рецепта взимку можна використовувати заморожену овочеву суміш
- свиняча вирізка - 450 г;
- морква - 1 шт;
- болгарський перець - 1 шт;
- брокколі - 200 г;
- імбир - 1 шматочок;
- часник - 2 зубчики;
- крохмаль - 1 ст.л;
- вода - 120 мл;
- соєвий соус - 80 мл;
- цукор - 3 ст.л;
- мед - 1 ст.л;
- оливкова (або кунжутна) олія - 1 ст.л;
- рослинна олія - 1 ст.л;
- сіль і перець - за смаком;
- кунжут - 1 ст.л
Взяти каструлю, додати соєвий соус, цукор, мед, кунжутне масло і воду. Помішувати до повного розчинення цукру, потім довести до кипіння. Додати крохмаль, розчинений в 30 мл води. Варити 1-2 хвилини до загустіння соусу.
Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецептиРозігріти сковороду, налити масло, обсмажити овочеву суміш або подрібнені брокколі, болгарський перець і моркву протягом 3-4 хвилин. Посолити, поперчити, викласти на тарілку і накрити фольгою. На ту ж сковороду викласти нарізану свинину, обсмажувати 5 хвилин. Посипати сіллю, перцем, подрібненим часником і імбиром.
Тушкувати 30 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додати соус в сковороду, додати овочі, перемішати. Перед подачею посипати кунжутом.