Як приготувати свинину на вечерю / фото ua.depositphotos.com

З м'яса хрюшки можна зробити величезну кількість страв - від наваристого борщу до пікантної буженини в духовці. Раніше ми розповідали, що приготувати зі свинини в духовці і на мангалі, а сьогодні розберемося з м'ясними стравами на сковороді.

Соковита свинина на сковороді з рисом і сиром

  • свинина без кістки - 450 г;
  • ріпчаста цибуля - 0.5 шт;
  • морква - 1 шт;
  • часник - 2 зубчики;
  • зелена цибуля - 4 стебла;
  • сир "Чеддер" - 130 г;
  • оливкова олія - 2 ст.л;
  • рис - 200 г;
  • спеції - 1 ст.л;
  • заморожений горошок - 100 г;
  • курячий бульйон - 500 мл;
  • сметана - 120 г;
  • сіль і перець - за смаком.

Свинину нарізати шматочками, цибулю і моркву - кубиками. Розігріти сковороду з маслом, злегка підсмажити на ній інгредієнти. Додати рис, бульйон, спеції, подрібнений часник і горошок.

Варити 20 хвилин, періодично помішуючи. Посипати блюдо половиною тертого сиру, додати сметану, тушкувати під кришкою 5 хвилин. Потім висипати кількість сиру, що залишилась, і залишити настоюватися. Перед подачею прикрасити подрібненою цибулею.

Відео дня

Свинина на сковороді - простий рецепт з грибами

Свинина з грибами-рецепт / depositphotos.com
  • свиняча вирізка - 450 г;
  • печериці - 300 г;
  • помідори - 3-4 шт;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • часник - 1 зубчик;
  • зелень - 2-3 гілочки;
  • сіль і перець - за смаком;
  • паприка - 2 ст.л;
  • оливкова олія - 3 ст.л;
  • чебрець - 0.5 ч.л;
  • сушений кмин - 0.5 ч.л;
  • томатна паста - 2 ст.л;
  • курячий бульйон - 120 мл.

Читайте такожНавіщо готувати курку в молоці: несподівана кулінарна хитрістьСвинину, помідори і гриби нарізати великими кубиками, цибулю дрібно нашаткувати. М'ясо посипати сіллю і паприкою, обсмажити протягом 5-6 хвилин на розігрітій сковороді. Викласти на тарілку і накрити фольгою. На тому ж маслі обсмажити печериці до золотистого кольору, прибрати гриби до м'яса.

Викласти нарізану цибулю, обсмажувати її 3-5 хвилин. Посипати часником, кмином, паприкою і чебрецем. Перемішати і протушкувати ще пару хвилин. Потім додати помідори, томатну пасту і бульйон. Довести до кипіння, варити 10 хвилин. З'єднати в сковороді з м'ясом і грибами, тушкувати до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким. Перед подачею посипати зеленню.

Свинина на сковороді з борошном

  • свинячий окіст - 300 г;
  • яйце - 1 шт;
  • молоко - 240 мл;
  • борошно - 300 г;
  • сіль - 1.5 ч.л;
  • мелений чорний перець - 1 ч.л;
  • мелений червоний перець - 0.5 ч.л;
  • тертий мускатний горіх - 0.5 ч.л;
  • рослинна олія - 2-3 ст.л.

Свинину промити, нарізати на тонкі довгі шматочки. В окремій ємності збити яйце з молоком. На плоску тарілку висипати борошно, сіль, перець і мускатний горіх. Обваляти кожен шматочок свинини спочатку в яєчній суміші, потім в борошні. Обсмажувати на розігрітій сковороді з маслом протягом 3-5 хвилин. В кінці викласти шматочки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Свинина на сковороді шматочками з овочами і кунжутом

Що приготувати зі свинини / depositphotos.com

Для цього рецепта взимку можна використовувати заморожену овочеву суміш

  • свиняча вирізка - 450 г;
  • морква - 1 шт;
  • болгарський перець - 1 шт;
  • брокколі - 200 г;
  • імбир - 1 шматочок;
  • часник - 2 зубчики;
  • крохмаль - 1 ст.л;
  • вода - 120 мл;
  • соєвий соус - 80 мл;
  • цукор - 3 ст.л;
  • мед - 1 ст.л;
  • оливкова (або кунжутна) олія - 1 ст.л;
  • рослинна олія - 1 ст.л;
  • сіль і перець - за смаком;
  • кунжут - 1 ст.л

Взяти каструлю, додати соєвий соус, цукор, мед, кунжутне масло і воду. Помішувати до повного розчинення цукру, потім довести до кипіння. Додати крохмаль, розчинений в 30 мл води. Варити 1-2 хвилини до загустіння соусу.

Читайте такожАпетитна закуска з сала: найкращі українські рецептиРозігріти сковороду, налити масло, обсмажити овочеву суміш або подрібнені брокколі, болгарський перець і моркву протягом 3-4 хвилин. Посолити, поперчити, викласти на тарілку і накрити фольгою. На ту ж сковороду викласти нарізану свинину, обсмажувати 5 хвилин. Посипати сіллю, перцем, подрібненим часником і імбиром. 

Тушкувати 30 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додати соус в сковороду, додати овочі, перемішати. Перед подачею посипати кунжутом.

Вас також можуть зацікавити новини: