Смачна вишнева наливка - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Вишнева наливка – солодкий ягідний спиртний напій.

Загалом наливками називаються напої, які виходять у результаті витримування ягід або фруктів з алкоголем, у цьому випадку йдеться про вишні. Доволі часто в наливки додають цукор у чистому вигляді або в сиропі.

Домашня вишнева наливка

  • Вишня - 3 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Горілка - 1 л

Ягоди вишні перебрати, промити під проточною водою. Розкласти їх на чистому рушнику, щоб добре обсохли.

Відео дня

Читайте такожМохіто рецепт - як приготувати класичний і безалкогольний мохіто

Засипати вишню у бутель, пересипаючи її цукром. Обв'язати горлечко марлею і покласти тару з вишнею у сонячне місце бродити на 6 тижнів. Щодня слід злегка струшувати бутель.

Через півтора місяця злити утворений сік прямо через марлю в окремий посуд, розілляти у пляшки. Закрити їх і покласти у прохолодне місце.

Вишню, що залишилася в бутлі, залити хорошою горілкою. Щільно закрити його пластмасовою кришкою й залишити при кімнатній температурі на 2 місяці.

Як мине вказаний час, фільтруючи через марлю, перелити в окрему велику ємність. Змішати отриману настоянку з раніше вишневим вином, раніше розлитим у пляшки. Знову процідити й розлити у чисті пляшки.

Закупорити, винести у прохолодне місце. Наливка має настоятися і дозріти впродовж півроку. Чим довше постоїть – тим смачнішою буде.

Вишнева наливка слабоалкогольна

  • Вишня (на 3-х літрову банку) - 2 кг
  • Цукор - 800 г
  • Вода - 1 ст.

Вишню вимити, кісточки можна видалити або залишити (вони надають легкий специфічний аромат).

Засипати в 3-х літрову банку, поступово пересипаючи цукром.

Додати воду. Між вмістом і краєм банки повинно залишитися трохи вільного місця, оскільки вишня буде бродити й підніматися.

Потім розім'яти вишню в банці. Надіти на банку тонку медичну гумову рукавичку, закріпивши її гумкою. Рукавичку попередньо проткнути в одному місці тонкою голкою.

Читайте такожАроматно-соковитий пиріг з капустою: як приготувати неймовірно смачну випічку

Покласти банку в тепле місце (можна на сонячне вікно). Скоро рукавичка почне наповнюватися повітрям від бродіння. Коли рукавичка опаде – наливка готова. Перевірити це можна надівши на банку іншу рукавичку, також попередньо проткнувши її голкою. Якщо рукавичка не наповниться повітрям, то бродіння дійсно закінчилося.

Злити отриману наливку в іншу ємність. Профільтрувати наливку через марлю, дати відстоятися 1-2 дні. Потім профільтрувати її ще раз і розлити по пляшках. Дати наливці ще трохи постояти перед тим, як почати вживати.