Розсипчасте вівсяне печиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Вівсяне печиво є одним із найпопулярніших видів домашньої випічки

Хрустке зовні, м'яке всередині, ароматне, розсипчасте і неймовірно смачне – все це про вівсяне печиво. До того ж такі ласощі є одними з найбільш нешкідливих, адже готуються з таких натуральних інгредієнтів, як вівсяні пластівці.

Вівсяне печиво з медом

  • Пластівці вівсяні (швидкого приготування) - 150 г
  • Борошно - 200 г
  • Сметана (жирність 15%) - 150 мл
  • Цукор - 85 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Мед (рідкий) - 1 ст. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.

Вершкове масло добре розтерти з цукром. Додати яйце, мед, сметану й добре збити все міксером.

Відео дня

Читайте такожНіжно-м’який бісквітний рулет: як приготувати ідеальний смаколик

Вівсяні пластівці подрібнити і додати до рідких інгредієнтів. Добре перемішати. Борошно просіяти з содою й поступово підмішати до тіста, все ретельно перемішати.

Чайною ложкою викласти тісто на застелене пекарським папером деко, на відстані 2-3 см. Присипати зверху вівсяними пластівцями.

Випікати при температурі 200°С упродовж 10-15 хвилин, до коричневої скоринки. Готовому вівсяному печиву дати охолонути й подавати до столу.

Вівсяне печиво з корицею і родзинками

  • Пластівці вівсяні - 150 г
  • Борошно - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 70 г
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванілін - 1 пакетик
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Ізюм - 0,5 ст. (за бажанням)
  • Горіхи (за бажанням)

Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Вбити яйце та збити. Додати всі сипучі інгредієнти й наприкінці вкинути родзинки або горіхи за бажанням.

Духовку ввімкнути для попереднього розігріву до 200°С.

Як приготувати смачне вівсяне печиво / фото ua.depositphotos.com

Сформувати кульки, трохи придавити їх і відправити у духовку на 10-12 хвилин до рум'янцю. Перші кілька хвилин слід випікати при 200°С, а потім зменшити температуру до 180°С і допікати печиво до готовності.

Вівсяне печиво з шоколадом і журавлиною

  • Вівсяні пластівці - 0,75 ст.
  • Пшеничне борошно - 0,5 ст.
  • Вершкове масло - 60 г
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Мигдаль (можна інші горіхи) - 0,5 ст.
  • Темний шоколад - 30 г
  • Журавлина сушена - 0,5 ст.
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.

Горіхи та шоколад нарізати (не дрібнити). Журавлину вимити й обсушити.

Цукор збити з маслом і ванільним цукром. Додати яйце, збити. Просіяти борошно з розпушувачем, знову збити.

Читайте такожНіжне домашнє печиво: як приготувати ласощі до чаю

Додати геркулесових пластівців і змішати. Додати горіхи, журавлину та шоколад. Змішати все, потім прибрати в холодильник хвилин на 30.

Скачати кульки завбільшки з волоський горіх. Викласти на папір або килимок для випічки на відстані один від одного. Злегка приплюснути. Відправити в розігріту до 175°С духовку на 15 хвилин. Дати печиву охолонути.