Вівсяне печиво є одним із найпопулярніших видів домашньої випічки
Хрустке зовні, м'яке всередині, ароматне, розсипчасте і неймовірно смачне – все це про вівсяне печиво. До того ж такі ласощі є одними з найбільш нешкідливих, адже готуються з таких натуральних інгредієнтів, як вівсяні пластівці.
Вівсяне печиво з медом
- Пластівці вівсяні (швидкого приготування) - 150 г
- Борошно - 200 г
- Сметана (жирність 15%) - 150 мл
- Цукор - 85 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Масло вершкове - 100 г
- Мед (рідкий) - 1 ст. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
Вершкове масло добре розтерти з цукром. Додати яйце, мед, сметану й добре збити все міксером.
Читайте такожНіжно-м’який бісквітний рулет: як приготувати ідеальний смаколик
Вівсяні пластівці подрібнити і додати до рідких інгредієнтів. Добре перемішати. Борошно просіяти з содою й поступово підмішати до тіста, все ретельно перемішати.
Чайною ложкою викласти тісто на застелене пекарським папером деко, на відстані 2-3 см. Присипати зверху вівсяними пластівцями.
Випікати при температурі 200°С упродовж 10-15 хвилин, до коричневої скоринки. Готовому вівсяному печиву дати охолонути й подавати до столу.
Вівсяне печиво з корицею і родзинками
- Пластівці вівсяні - 150 г
- Борошно - 100 г
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 70 г
- Сода - 0,5 ч. л.
- Масло вершкове - 100 г
- Ванілін - 1 пакетик
- Кориця - 1 ч. л.
- Ізюм - 0,5 ст. (за бажанням)
- Горіхи (за бажанням)
Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Вбити яйце та збити. Додати всі сипучі інгредієнти й наприкінці вкинути родзинки або горіхи за бажанням.
Духовку ввімкнути для попереднього розігріву до 200°С.
Сформувати кульки, трохи придавити їх і відправити у духовку на 10-12 хвилин до рум'янцю. Перші кілька хвилин слід випікати при 200°С, а потім зменшити температуру до 180°С і допікати печиво до готовності.
Вівсяне печиво з шоколадом і журавлиною
- Вівсяні пластівці - 0,75 ст.
- Пшеничне борошно - 0,5 ст.
- Вершкове масло - 60 г
- Курячі яйця - 1 шт.
- Мигдаль (можна інші горіхи) - 0,5 ст.
- Темний шоколад - 30 г
- Журавлина сушена - 0,5 ст.
- Розпушувач - 0,5 ч.л.
- Цукор - 0,5 ст.
- Ванільний цукор - 1 ч.л.
Горіхи та шоколад нарізати (не дрібнити). Журавлину вимити й обсушити.
Цукор збити з маслом і ванільним цукром. Додати яйце, збити. Просіяти борошно з розпушувачем, знову збити.
Читайте такожНіжне домашнє печиво: як приготувати ласощі до чаю
Додати геркулесових пластівців і змішати. Додати горіхи, журавлину та шоколад. Змішати все, потім прибрати в холодильник хвилин на 30.
Скачати кульки завбільшки з волоський горіх. Викласти на папір або килимок для випічки на відстані один від одного. Злегка приплюснути. Відправити в розігріту до 175°С духовку на 15 хвилин. Дати печиву охолонути.