Рецепти рагу з овочами і м'ясом / фото ua.depositphotos.com

Кулінари вважають, що рагу - це навіть не назва страви, а технологія. Під час процесу важливо правильно закладати інгредієнти і дотримуватися черговості, враховуючи час приготування кожної складової.

Раніше ми розповідали, як приготувати зрази з грибами, а сьогодні поділимося простими рецептами рагу.

Рецепт рагу з м'ясом

  • свинина - 0.5;
  • картопля - 1 кг;
  • кабачки - 1 шт;
  • перець болгарський - 3 шт;
  • перець пекучий (за бажанням) - 1 шт;
  • томати - 4 шт;
  • морква - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 3 шт;
  • часник - 5 зубчиків;
  • кріп, петрушка;
  • томатна паста - 5 ст.л;
  • масло рослинне;
  • коріандр мелений;
  • сіль, перець чорний мелений;
  • лавровий лист.

Свинину промити і нарізати шматочками. Розігріти на сковороді рослинне масло, обсмажити свинину до появи рум'яної скоринки. Цибулю і моркву очистити, цибулю нарізати кубиками, а моркву - пластинами. Додати овочі до м'яса на сковороду, перемішати і обсмажувати до м'якості овочів - близько 5-7 хвилин. 

Читайте такожПрості страви з кабачків в духовці і не тільки: 4 апетитних осінніх рецептаКабачок нарізати кубиками, перекласти в ємність, в якій будете готувати рагу. Картоплю і помідори подрібнити так само, додати до кабачків. Овочі перемішати. Перець промити, видалити насіння і нарізати овоч кубиками. Часник подрібнити пластинами. Перекласти овочі в сковороду, обсмажити дві хвилини. Додати томатну пасту, перемішати, накрити кришкою і тушкувати кілька хвилин. 

Перекласти вміст сковороди в ємність для приготування рагу до решти овочів. Посолити, поперчити, всипати лавровий лист, влити дві склянки води. Накрити кришкою, збільшити вогонь, почекати, поки маса закипить. Зменшити вогонь і тушкувати рагу 30-40 хвилин, поки соус не загусне. В кінці нарізати кріп і петрушку, додати в блюдо. Перемішати, протушкувати кілька хвилин і вимкнути вогонь.

Овочеве рагу - рецепт з куркою

Як приготувати овочеве рагу / фото ua.depositphotos.com
  • філе куряче - 250 гр;
  • масло рослинне - 50 гр;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • часник - 2 зубчики;
  • морква - 1 шт;
  • перець болгарський - 1 шт;
  • кабачки - 1 шт;
  • картопля - 2 шт;
  • кетчуп або томатна паста - 100-150 гр;
  • зелена цибуля - 3-4 пера;
  • коріандр - 0.5 - 1 ч.л;
  • чорний перець, сіль - за смаком.

Куряче філе промити, нарізати шматочками. Цибулю, моркву, кабачок, картоплю і перець очистити, нарізати кубиками. Зелень промити, дрібно нашаткувати. Розігріти на сковороді рослинне масло, обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Додати картоплю і цибулю, смажити ще 2 хвилини.

Перекласти інші овочі, додати кетчуп або томатну пасту, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин. Очистити часник, дрібно нашаткувати. Додати в рагу, засипати дрібно нарізану зелень і спеції, перемішати і подавати до столу.

Овочеве рагу з печерицями

  • кабачки - 1 шт;
  • баклажан - 1 шт;
  • печериці - 260 гр;
  • перець солодкий - 1 шт;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • зелена цибуля - 3-4 пера;
  • копчена мелена паприка - 0.5 ч.л;
  • часник сушений - 1\3 ч.л;
  • олія соняшникова;
  • сіль, перець - за смаком.

Очистити цибулю, нарізати кубиками, обсмажити її на рослинній олії до золотистого кольору. Перець промити, видалити насіння, нарізати кубиками, додати до цибулі і обсмажувати 2 хвилини. Як попередні овочі, нарізати баклажан і готувати ще 5 хвилин. Так само вчинити з баклажаном.

Печериці промити, очистити і нарізати пластинами. Додати до овочів і збільшити вогонь. Випарювати воду з печериць до тих пір, поки вона не зникне зовсім. Рагу посолити, поперчити, всипати спеції. Перемішати, зменшити вогонь і протушкувати 2-3 хвилини. Нарізати цибулю і додати до страви.

Вас також може зацікавити: