Як варити булгур / фото ua.depositphotos.com

Булгур - дуже популярна в східних країнах крупа, яку часто можна побачити в українських супермаркетах. Багатьох покупців приваблює його ціна - булгур коштує дешевше гречки та інших звичних круп. УНІАН розповість, як правильно варити цю екзотичну кашу, і що приготувати з булгура.

Як варити булгур

Каша буде набагато смачнішою, якщо булгур перед варінням смажити на сухій сковороді 4-5 хвилин. Тоді у страви з'явиться легкий горіховий присмак. Булгур не потрібно промивати.

Для варіння булгура води потрібно у два рази більше, ніж крупи. Залийте склянку булгура 2 склянками гарячої води. Додайте сіль і перемішайте. Варіть булгур на маленькому вогні під кришкою 15-20 хвилин. Перемішувати його під час варіння необов'язково.

Відео дня

Булгур з куркою і овочами

  • Булгур - 200 р.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Вода - 450 мл.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Приправа для плову - 2 ч. л.
  • Масло рослинне - 2 ст. л.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Цибулю нарізати кубиком, моркву натерти на тертці, куряче філе нарізати середніми шматочками. У сковороду з олією викласти моркву, цибулю і курку. Обсмажувати 7 хвилин на середньому вогні. Всипати до курки і овочів булгур. Додати томатну пасту, спеції, зелень за бажанням. Влити воду і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімального і тушкувати все разом 20 хвилин. В кінці додати рубаний часник.

Страви з булгура / фото gastronom.ru

Салат з булгуром

  • Булгур - 150 р.
  • Помідор - 3 шт.
  • Петрушка за смаком.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • М'ята - маленький пучок.

Булгур зварити до готовності і остудити. Порізати томати, петрушку і м'яту, змішати з булгуром. Посолити і поперчити салат, заправити лимонним соком і оливковою олією. Поставити в холодильник на 2 години.

Вас також можуть зацікавити новини: