Рецепти смачних домашніх бургерів / depositphotos.com

В рамках святкування Всесвітнього дня гамбургера ми пропонуємо вам 4 рецепти соковитих, ароматних і ситних бургерів. Це універсальне блюдо стане прикрасою столу, як для вечері в колі сім'ї, так і для галасливих вечірок з друзями.

Рецепт чізбургера - класичний варіант

Класичний чізбургер / depositphotos.com
  • яловичий фарш - 500 гр;
  • булочка з кунжутом - 4 шт;
  • масло вершкове - 4 ч. л;
  • сіль, перець;
  • твердий сир (можна взяти Чеддер) - 4 скибочки;
  • червона цибуля - 1 шт;
  • листя салату;
  • кетчуп, майонез;
  • консервований огірок - 1 шт;
  • рослинна олія - 1 ст. л.

Фарш солимо, перчимо, ділимо на 4 частини і робимо з кожного шматочка котлету. Ставимо сковороду на середній вогонь і наливаємо масло. Обсмажуємо котлети до готовності.

Булочки розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом. Якщо у вас немає гриля, то можна скористатися духовкою. Розігріваємо її і викладаємо на решітку булочки зрізом вгору. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.

Відео дня

На одну половинку викладаємо котлету, потім сир, овочі та зелень. Накриваємо другою половинкою. Ту ж процедуру повторюємо з другої булочкою. Кладемо бургери на деко і обсмажуємо, поки сир не розплавиться. В середньому, це 1-2 хвилини. 

В кінці знімаємо верхню половинку булочки, поливаємо бургер всередині кетчупом і майонезом. З'єднуємо булочку з бургером і подаємо блюдо до столу.

Бургер з куркою 

Бургер з ніжного м'яса птиці / depositphotos.com
  • булочки для бургерів - 2 шт;
  • філе куряче - 100 гр;
  • пекінська капуста - 60 гр;
  • морква - 50 гр;
  • огірки - 50 гр;
  • твердий сир - 40 гр;
  • натуральний йогурт - 30 гр;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • кмин - 0.5 ч. л;
  • сіль, перець;
  • оцет яблучний - 1 ч. л;
  • масло рослинне.

Овочі промиваємо, пекінську капусту дрібно шаткуємо, моркву і огірок ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, яблучний оцет, сіль і кмин. Перемішуємо і даємо салату настоятися 15 хвилин - овочі просочаться і стануть соковитіше.

Читайте такожРецепти святкових страв - добірка незвичайних літніх закусокНарізаємо куряче філе пластинами, відбиваємо злегка. Розігріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо на ній курку до золотистого відтінку.

Розрізаємо булочки на дві половинки уздовж, підсушуємо в духовці. Змащуємо половинки йогуртом, викладаємо салат і філе. Додаємо сир і накриваємо другою половинкою булочки. 

Бургер "Нечупара Джо"

Дивовижний бургер з фаршу / depositphotos.com
  • булочки для бургерів - 2 шт;
  • фарш яловичий - 1 кг;
  • соняшникова олія;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • сухий часник - 1 ч. л;
  • кетчуп - 70-100 гр;
  • томатний сік - 350 мл;
  • оцет яблучний - 1 ч. л;
  • цукор - 1 ч. л;
  • запашний перець - 1 ч. л;
  • гірчиця - 1 ч. л;
  • перець солодкий - 1 ч. л;
  • перець гострий - за бажанням;
  • зелень, огірки - для подачі.

На сухій сковороді обсмажуємо фарш до готовності, перекладаємо його в окрему ємність. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді. Посипаємо сухим часником і перемішуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо до цибулі. Тушкуємо овочі на повільному вогні 5 хвилин. Солимо і перчимо.

Заливаємо цибулю і моркву томатним соком, додаємо спеції і яблучний оцет. З'єднуємо фарш з пасеруванням і накриваємо кришкою. Додаємо вогонь трохи менше середнього і тушкуємо 20 хвилин, поки волога не випарується. В кінці можете довести до смаку за допомогою спецій. 

Огірок нарізаємо смужками, булочки розрізаємо навпіл, не доходячи до краю кілька сантиметрів. Притискаючи м'якуш, викладаємо фарш. Подаємо з огірками і зеленню.

Вегетаріанський бургер

Поживний бургер з овочами / depositphotos.com
  • червона консервована квасоля - 450 гр;
  • печериці - 1 і 2\3 склянки;
  • вівсяні пластівці - 0.75 склянки;
  • морква - 1 шт;
  • соняшникова олія - 2 ст. л;
  • рослинна олія - для змазування;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • паприка - 2 ч. л;
  • соєвий соус - 3 ст. л;
  • томатна паста - 2 ст. л;
  • кінза - 0.5 пучка;
  • борошно - 3 ст. л;
  • сіль, перець - за смаком.

Квасолю промиваємо, викладаємо в миску і розминаємо до стану пюре. Розігріваємо сковороду, на маслі обсмажуємо цибулю 2 хвилини. Викладаємо моркву і нарізані гриби, додаємо паприку. Готуємо, помішуючи, 4-5 хвилин

Висипаємо обсмажені овочі в одну ємність з квасолею, додаємо томатну пасту, вівсяні пластівці, кінзу і соєвий соус. Солимо, перчимо, перемішуємо.

Формуємо 6 котлет, обвалюємо в борошні. Беремо сковороду для гриля, розігріваємо до появи диму, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо котлети, смажимо 2-3 хвилини до золотистого кольору. Потім змащуємо верх котлет маслом, перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини. 

Розміщуємо котлети в булочки, подаємо бургер до столу.

Вас також може зацікавити: