Тушонка домашня в каструлі - рецепти / depositphotos.com

У мирний час тушонку найчастіше використовували для пікніків і посиденьок на дачі, адже такий продукт не вимагає багато часу на приготування. Зараз, в умовах війни, тушонка виручить кожного жителя України - зробити її нескладно, зберігається вона довго, а нагодувати вийде всю сім'ю.

УНІАН пропонує класичний рецепт тушонки і різні варіації на тему.

Рецепт тушонки зі свинини

  • свинина - 1 кг;
  • сіль - 1 ст. л;
  • перець, спеції - за смаком.

Нарізати свинину великими шматками, залишити в солі на 15 хвилин. Потім простерилізувати банки і кришки. Викласти м'ясо в банки - укладання повинне бути щільним, але не під саму кришку. 

Відео дня

Взяти каструлю, на її дно вистелити рушник, поставити банки і накрити кришками. Наповнити каструлю водою і поставити на вогонь. Дочекатися, поки вода закипить, і готувати тушонку 5 годин. Весь час підливати кип'ячену воду в каструлю. В кінці закатати банки звичним способом.

Тушонка - рецепт з яловичини

  • яловиче філе - 5 кг;
  • запашний перець;
  • свиняче сало - 2 кг;
  • солі;
  • лаврові листи - 7 листів.

Сало і яловичину нарізати великими шматками, викласти в каструлю. Поставити її на мінімальний вогонь, додати лавровий лист і горошинки перцю. Додати воду, закрити каструлю кришкою, варити тушонку близько 7 годин.

Періодично потрібно перемішувати блюдо, щоб спеції рівномірно розподілилися, а сама тушонка приготувалася з усіх боків. В кінці розкласти м'ясо по банках і закатати.

Як зробити тушонку з м'яса курки

  • курка - 1.5 кг;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • сіль, перець чорний - за смаком;
  • перець горошком - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.

Курку вимити, нарізати на частини, викласти в глибоку миску, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Банки простерилізувати, на дно викласти запашний перець, лавровий лист і кілька кілець ріпчастої цибулі. Потім наповнити банки куркою. Утрамбовувати щільно, але залишити 2-3 см до краю банки і закатати їх.

На дно каструлі постелити рушник, поставити банки, наповнити водою так, щоб вона покривала курку. Дочекатися закипання і тушкувати 7 годин. По закінчення зазначеного часу, прибрати каструлю з вогню і дочекатися, поки банки повністю охолонуть.

Вас також можуть зацікавити новини: