Обвинувачений в підготовці вибуху на концерті Філіпа Кіркорова спочатку заперечував вину, а потім назвав замовником Максима Галкіна / фото instagram.com

Один з фігурантів кримінальної справи про підготовку теракту на концерті Філіпа Кіркорова в липні 2017 року в Махачкалі, розслідування якого завершило МВС Дагестану, дав свідчення про те, що це був замах на вбивство.

Як замовника він назвав шоумена Максима Галкіна, який нібито приревнував Кіркорова до Алли Пугачової, пише "КоммерсантЪ".

За версією фігуранта справи Хідірнебі Казуєва, на початку 2017 року, коли він був у Москві, "до нього підійшов артист Максим Галкін, який запропонував йому за 2 млн руб. вчинити вбивство артиста Кіркорова" — на ґрунті ревнощів до Алли Пугачової, зробив висновок з нібито розмови, що відбулася, дагестанець.

Відео дня

Читайте такожНове фото Алли Пугачової налякало мережу

Казуєв стверджує, що відповів згодою, і тоді йому нібито передали як аванс 1 млн руб., телефон Nokia і сім-карту. Пізніше, стверджував Казуєв, він відмовився від плану, побоюючись, що "можуть постраждати багато людей". Отримані гроші він витратив на покупку компонентів для виготовлення вибухових пристроїв.

Хідірнебі Казуєв клопотав про допит як свідків Галкіна, Кіркорова та Пугачової і проведення очних ставок з ними. Слідчий МВС дійшла висновку, що ці показання дані "з метою необґрунтовано затягнути хід розслідування у справі", об'єктивно нічим не підтверджуються, і відхилила клопотання.

"Це не моя тема,— сказав Максим Галкін, дізнавшись про свідчення обвинуваченого,— я коментувати нічого не можу".